trend sezone

Kakvu ROLKU nositi ispod sakoa? Saveti za najlepšu jesenju kombinaciju koja odiše nenametljivom elegancijom

0

Zamenite košulju ili bluzu toplom i prijatnom rolkom i postići ćete ultrapopularan jesenji look... ali pod ovim pravilima.

Elizabet Olsen u kombinaciji rolke i blejzera
Elizabet Olsen u kombinaciji rolke i blejzerafoto: Robert O'Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Proteklih jesenjih sezona, klasična odela i, na prvom mestu sakoi, sve češće se ne nose uz bluze i košulje, već u kombinaciji s rolkama, a ovaj trend aktuelan je i ove godine.


Kako su temperature sve niže, tragamo za trendi spojevima koji pružaju stajliš izgled bez smrzavanja, a rolka s blejzerom je odličan način da se postigne business casual look – ali samo ako se nosi pravilno.


Da biste postigli izgled koji savršeno zamenjuje klasičnu poslovnu eleganciju, najvažnije je odabrati rolku koja se uklapa uz takav stil.

 

Kakva rolka najbolje ide uz sako?


Nosite tanku rolku

 

Kejt Midlton obožava spoj rolke i sakoa
Kejt Midlton obožava spoj rolke i sakoafoto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Što je tanja tkanina ili pletivo rolke, biće vam prijatnije u njoj i bolje će se uklopiti ispod blejzera. Zato predimenzionirane džempere širokog kroja ostavite za drugačiji stajling – kao poslednji sloj ispod kaputa ili jakne.


Birajte tamne boje

 

Tamnije rolke garantuju eleganciju, što vidimo i u stilu danske princeze Meri
Tamnije rolke garantuju eleganciju, što vidimo i u stilu danske princeze Merifoto: EPA-EFE/Ida Marie Odgaard

Crna, siva, bordo, tamnoljubičasta i braon pružaju vrlo elegantan utisak i u skladu su sa sezonom, a poslužiće i kao fenomenalan osnovni komad ispod efektnog sakoa.


Pažljivo kombinujte

Ako imate pretežno jednobojne blejzere, najbolje je da se opredelite za dezeniranu rolku i obrnuto – ukoliko se u vašem garderoberu mahom nalaze karirani, tufnasti ili šareni sakoi, najbolji izbor za vas je monohromatski džemeper s rolkom. Naravno, i potpuno crna kombinacija uvek je proveren spoj u svakoj prilici!


Oprezno s kropovanim rolkama

Ako želite da ove sezone nosite kratku rolku, vodite računa o tome jesu li vam pantalone i suknje za hladnije dane dubokog struka.

 

BONUS VIDEO

Kako se pravilno nosi rolka

 

makonda-tracker