odličan izbor

Nabavite bar jedan i izgledaćete NEPRIKOSNOVENO I na minusu: 3 modela jakni i kaputa bez kojih nema trendi zime 2023/4.

0

Ako niste sigurni koji model jakne illi kaputa da kupite, s ovim predlozima nećete pogrešiti.

Kakvi kaputi će se nositi ove zime?
Kakvi kaputi će se nositi ove zime?foto: Anna Zhuk/Shutterstock

Premda je jesen 2023. godine i dalje prilično topla, stižu nam i hladniji dani, te je neophodno dobro se pripremiti za novu sezonu.

 

Naravno, osim komfora i topline, nije zgoreg, kada birate novu jaknu ili kaput, ispratiti i trendove i savete starih modnih znalaca, a nije nemoguće spojiti sve parametre u jedan pristupačan model koji privlači poglede na ulici!

 

U trenucima kada mantile i laganije kapute odlažemo u ormare, treba naći model koji je i večan i ističe u masi i pruža sve ono što je potrebno da nas zaštiti kada je napolju hladnije vreme, posebno ujutru i uveče.

Premda su prethodnih sezona u modnom fokusu uglavnom bili oversized krojevi, sada dolazi vreme da se na scenu vrate i oni koji slave žensku figuru i ističu je (mada širi modeli svakako ostaju trendi).

 

Ako još uvek niste sigurni koji model da kupite, pogledajte tri modela kaputa i jakni koji će biti neprikosnoveni trendi ove zime:

 

 

Jakna s krznom

Jakne s krznom veoma su trendi, tople i praktične, a mogu se kombinovati na bezbroj načina. One su šik, blago oversized, ali uz odgovarajuću garderobu, mogu biti sasvim proporcionalne vašoj silueti. Možete ih nositi sa čelzi čizmama, sa čizmama do kolena, sa širokim i užim pantalonama ili suknjama... Doslovno u svim varijantama!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josefin (@josefinekstroms)

Kratke prošivene jakne

One su i tople i udobne i trendi. Katkad mogu onima koji nisu sasvim vitki da malo prošire figuru, ali ako vodite računa o ostatku stajlinga, to definitivno neće biti slučaj. Najbolje je nositi je s monohromatskim ostatkom kombinacije, recimo, crnim uskim pantalonama i crnim čizmama, bilo čelzi lli gležnjačama s blok-petom.

 

 

Kaput s kaišem

Kaputi na vezivanje nikada ne izlaze iz mode, naglašavaju struk, stvaraju vizuelno figuru peščanog sata... Ipak, najbolje je uložiti u nešto skuplje modele, sa što većim postotkom vune.

 

Kaputi s kaišem oko struka su uvek dobar izbor
Kaputi s kaišem oko struka su uvek dobar izborfoto: Victoria Chudinova/Shutterstock

Bonus video

Teddy jakna za jesen 2023.

 

makonda-tracker