ultratrendi

Nije skup, a trendseterke ga obožavaju: Ovaj džemper je JEDINI koji vam stvarno treba svake jeseni

0

Bez obzira na to nosite li mini-suknju, farmerke ili poslovne pantalone, ovaj komad će se sjajno uklopiti, a on je prava opsesija dizajnera i influenserki ove jeseni

Znate li koji je najpopularniji džemper za sezonu jesen 2023?
Znate li koji je najpopularniji džemper za sezonu jesen 2023?foto: AmbientShoot/Shutterstock

Temperature su sve niže, a jesenja sezona je u punom mahu, što znači da nastupa period kada uživamo u omiljenom večno trendi komadu – praktičnom džemperu za svaki dan.


Ako se osvrnete oko sebe ili pogledate profile svojih omiljenih influenserki, verovatno ćete primetiti da je jedan retro model posebno dominantan, a on je uveliko zavladao i srpskim prodavnicama.


U pitanju je jednostavan model džempera ravnog kroja s rajsferšlusom do polovine džempera.

 


Više brendova predstavilo je ovaj komad u novijim kolekcijama, a najzapaženiji su oni koje smo videli na reviji modne kuće Loewe, u okviru kolekcije za sezonu proleće-leto 2024. Pričalo se i o džemperima s rajsferšlusom kuća JW Anderson i Alaïa, a svako malo ga na pistu vraća Isabel Marant.


Ima pravu količinu detalja da se razlikuje od običnog džempera, a može se stilizovani na više načina i savršen je odevni predmet za slojevito oblačenje i prelazno vreme.

 

 

Neke trendseterke nose ih s kaputima, neki ispod sportskog prsluka ili štepane jakne, a odlično izgledaju i s farmerkama, i sa helankama, i s jesenjim mini-suknjama.


Svestranost džempera s polurajsferšlusom čini ga vanvremenskim elementom garderobe – kaže za Harper's Bazaar stilista Klark Imani. – Za uzvišeni izgled, sviđa mi se kako ovaj džemper graciozno pada preko para savršeno skrojenih pantalona širokih nogavica koje sežu do poda.

 


On ističe i da s takvim džemperom imate osećaj da nosite duksericu, ali izgledate uglađenije.
 

BONUS VIDEO

Teddy jakna za jesen 2023.

 

makonda-tracker