zemljana paleta

Čini da sve izgleda SKUPO, kraljice je obožavaju: Ova JESENJA BOJA je proveren način da ukradete sve poglede i divljenje

0

Neutralni tonovi poput kamel, sive, crne i bele uz ovu nijansu izgledaju još efektnije, ali ako se od glave do pete obučete samo u nju – opet nećete pogrešiti!

Amal Kluni u crnoj kožnoj jakni i burgundi kompletu
Amal Kluni u crnoj kožnoj jakni i burgundi kompletufoto: TatianaK / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jesenja sezona uvek nam vraća omiljene karirane dezene, tvid, stil koji se vezuje za klasičnu eleganciju, a bez sumnje najpopularnije modno poglavlje ovog dela godine su boje koje dominiraju ženskim garderoberom.


Uglavnom su tokom jeseni zastupljeni zemljani tonovi, tipična oktobarska paleta, u kojoj viđamo bež, braon, maslinaste nijanse, tamnozelenu, boju cigle i, kao najraskošniju od svih, njeno visočanstvo burgundi!


Ova posebna, tamna nijansa bordo boje, nazvana po čuvenom francuskom vinu, sjajan je način da unesete život i strast u svoj jesenji stil, a najcenjenije svetske trendseterke odane su im u hladnijem delu godine.

 

Burgundi čini da stajling izgleda luksuznije svojom punoćom i intenzitetom, a iako se može smelo kombinovati sa (koralno)crvenom odećom, najefektnije deluje u spoju s neutralnim kamel, čokoladnim, sivim, crnim i belim nijansama.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Takođe, ostavlja snažan utisak ukoliko se nosi kao jedina boja u odevnoj varijanti, odnosno u monohromatskom izdanju, a vrlo je zgodna kada prilika zahteva eleganciju.

 

Amal Kluni je u nedavnom večernjem izlasku u NJujorku nosila burgundi komplet sastavljen od kratkog topa i maksi-suknje ravnog kroja
Amal Kluni je u nedavnom večernjem izlasku u NJujorku nosila burgundi komplet sastavljen od kratkog topa i maksi-suknje ravnog krojafoto: TatianaK / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vladarkom burgundi boje u svetskoj modi se smatra kraljica Maksima od Holandije, koja ima bogatu kolekciju odeće u ovoj nijansi, a dok ponekad ponese torbicu, cipele ili burgundi šešir, najlepše izgleda u midi-haljinama i kožnoj suknji te boje.

 

1 / 7 Foto: ANP/TOUSSAINT KLUITERS/lln-fob

 

Spaja je sa žutom, bež, pa čak i sa ljubičastom i uvek izgleda vrlo raskošno, naročito zahvaljujući svom umeću da kombinuje detalje.
 

 

BONUS VIDEO

Teddy jakna za jesen 2023.

 

makonda-tracker