BIRAJTE PAMETNO

Kako poznate svetske zvezde VEŠTO kriju PODBRADAK na fotografijama? Tajna se krije u nekoliko trikova

0

Ponekad je potrebno poslužiti se sitnim prevarama kako bismo uspeli da sakrijemo nedostatke

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Podbradak ne može nestati preko noći, kao što ni preko noći nije nastao. Da bi se on zaista uklonio potrebno je smanjiti kilažu i krenuti na dijetu.

 

Ipak, ukoliko vam je sada i odmah potreban savet kako da skrijete podbradak, makar na fotografijama, ovi saveti mogu da vam budu od koristi.

 

 

Njih primenjuju čak i svetski poznate ličnosti, po savetima šminkera, stilista, frizera.

 

1. Trik s odećom

 

Izbegavajte odeću koja pogled fokusira na vrat: izbegavajte bluze i haljine s visokim okovratnikom ili mašnama koje se vezuju oko vrata, marame.

 

Svi predmeti s puno materijala u području vrata su loš izbor. Radije izaberite one niske kragne ili V-izreza. Ako ne volite V-izrez, dobar je i ženstveni izrez

lađa kroja.

 

Podbradak, Nega kože, Nega lica, Šminka
foto: Prostock-studio/Shutterstock

 

2. Trik s frizurom

 

Ne određuje samo odeća kako ćete izgledati, jako je važna i kosa. Dobro odabrana frizura može imati efekat gotovo face lift-a, ali bez uplitanja hirurga.

 

Nosite dugu kosu? Onda je dobar izbor rep – izdužuje lice i vrat, pa tako podbradak neće toliko “štrčati”, odnosno isticati se i upadati u oči.

 

3. Trik s nakitom

 

Volite li da nosite dugačke, velike i upadljive naušnice? Bolje ih je izbegavati ako želite prikriti podbradak. Sitne naušnice su bolje jer odvlače pogled prema uhu, odnosno skreću ga s područja vrata.

 

Lančići, Nakit, Multiogrlice
foto: MikroKon/Shutterstock

 

Velike naušnice privlače ga baš tamo gde ne želite da ide, prema podbratku i vratu, posebno ako su tako duge da završavaju baš u visini vilice (i podbratka).

 

4. Trik sa šminkom

 

Šminka ima mnogo složeniji zadatak od toga da učini oči vizuelno većima ili im naglasi boju. S veštom upotrebom šminke možete učiniti i da podbradak ne upada baš toliko u oči.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Purplle (@letspurplle)

 

Ako imate dvostruki podbradak, konturisanje je za vas mejk-ap tehnika proizašla iz raja. Nanoseći različite tonove na lice, možete optički stvoriti senke i linije koje ne postoje.

 

 

makonda-tracker