morate imati jednu!

Tako romantična, ženstvena, a SUPERUDOBNA i TRENDI: Šta su NEP haljine i kako se nose ovog leta i jeseni

0

Obožavaju ih i influenserke, i "obične" žene, i Evropljanke, i Amerikanke... Proverite da li već u svom ormaru imate nep haljinu, ali i modne savete uz koje ćete je uklopiti u svaki stajling i izgledate supertrendi!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Lagana lepršava, trendi i tako, tako udobna! Letnja moda dobila je svoj hit na ulicama evropskih gradova, a u pitanju je haljina inspirisana spavaćicama — nap dress — odnosno, haljina za dremku iliti nep haljina.

 

Baš to što je dizajnirana kao spavaćica čini da se žena u njoj oseća komforno, uglavnom su pamučne, nikako uske i pripijene, a zaljubljenice u modu su im rekle gromoglasno "da".  Kućna haljina, haljina za spavanje, haljina za dremku, nep haljina, kako god je nazvali, ukoliko ovakve komade čuvate isključivo za svoja četiri zida, vreme je da je iskombinujete na najbolji mogući način, uz omiljene komade iz svog garderobera.

 

Preporod ove haljine zaživeo je i u stilu svetskih zvezda. Jedini deo haljine koji je iole pripijen jeste onaj oko grudi, dok su duge, česte plisirane suknje, puf-rukavi i širi kroj nezaobizani kada su nep haljine.

 

 

Amanda Senders, stilistkinja zvezda kao što su Gvinet Paltrou, Kris Rok i Dženifer Kuldiž, tvrdi da su ove haljine ženstvene i lepršave, a došle su kao pravi hit leta, i to periodu panddemije kada shvatamo da ne moramo da žrtvujemo udobnost da bismo izgledali dobro.

 

 

Nep haljine možete nositi svakodnevno, na ručak sa partnerom, piknik, rođendansku zabavu, roštiljanje, šetnje... Ali, kako se ona kombinuje tako da budete najbolje stilizovani?

 

  • Prvi savet: nep haljina će biti kraljica vašeg street style autfita ako je bela, a ukombinujete je sa chunky čizmama. U isto vreme se dobija sladak i pomalo edgy izgled.

 

  • Nosite je sa visokim štiklama i teksas jaknom; izgledaćete ležerno i elegantno u isto vreme!

 

 

  • Zašto ne biste poneli šešir? Bilo da je u pitanju fedora ili neki drugi model, izgledaćete opušteno i dražesno uz ovaj aksesoar.

 

 

  • Probajte i opciju nošenja ove haljine tako da vam blago sklizne ispod ramena. Uz statement naočare i čizmice do članaka, dobija se idealan autfit za izlazak na kafu ili sastanak sa simpatijom.

 

 

  • Uparite je sa kardiganom. Kardigan donosi sladak izgled, nežan i romantičan, a to je odlična opcija ako želite da ostavite nevin, blag i ženstven utisak

 

  • Što se tiče obuće, izbor je velik: cipelice, baletanke, sandale svih tipova i sva obuća sa malom petom.

 

 

makonda-tracker