slažete li se?

NEMERLJIVO bitnija od lepote: Psiholog Mihail Labkovski tvrdi da je OVA osobina KLJUČNA za ženu u odnosu s muškarcem

0

Kako ističe psiholog Mihail Labkovski, jedna stavka kod žene bitnija je od njene lepote i obrazovanja.

samopouzdanje kod žene, prema mihailu labkovskom, nadoknađuje i ako nema lepote ili posebnog obrazovanja i talenta
samopouzdanje kod žene, prema mihailu labkovskom, nadoknađuje i ako nema lepote ili posebnog obrazovanja i talentafoto: Look Studio/Shutterstock

Ruski psiholog Mihail Labkovski širom sveta je prepoznatljiv po svojim, nekada i surovim, citatima.

 

Tokom svoje karijere duge trideset godina zagovarao je teoriju da u životu treba uvek raditi ono što volimo i želimo, a u svojim predavanjima ističe da je samopoštovanje temelj svega u životu, kao i ljudskog postojanja.

 

Labkovski smatra da od njega zavise mnoge stvari, kao što su sreća u ljubavi, uspeh na poslu i kvalitet života, uopšteno. Takođe, napominje da je zabluda da uspešni ljudi samo imaju bogato samopouzdanje, već je situacija obrnuta!

 

Ako imate samopoštovanja i prihvatate sebe, to je put do uspeha!

 

 Samopoštovanje nadoknađuje sve: ako nema posebne lepote, obrazovanja i talenata, ali čovek beskrajno voli sebe i ne sumnja (i potpuno s pravom) u svoju jedinstvenost i šarm, sigurno će biti srećniji i jači pametniji , lepši, čak i bogatiji. Visoko samopoštovanje pobeđuje sve!

 

ako žena ima samopouzdanja, labkovski tvrdi da je mnogo lakši i laganiji njen odnos sa muškarcem
ako žena ima samopouzdanja, labkovski tvrdi da je mnogo lakši i laganiji njen odnos sa muškarcemfoto: Shutterstock/Jacob Lund

Kako je to objasnio Mihail Labkovski:

 

— Drage devojke, često pitate zašto je samopouzdanje važnije od lepote i kako utiče na odnose sa suprotnim polom. Kažem vam — samopouzdana žena se jako voli. Muškarcima je dopadljiva jer nije fokusirana na svoje nedostatke. Ona je dobro. Komunikacija sa njom je lagana. Takva žena ostavlja utisak da može i zna sve. Držanje, smireni gestovi, samouveren govor — možete, naravno, pokušati da imitirate ovo, ali kompleksi, ako ih ima, ipak će se pojaviti pre ili kasnije. Ako ste zaista sigurni u sebe, zaista možete da impresionirate druge samo zbog toga kako se ponašate. Drugo, ako ste zaista sigurni u sebe, prisustvo ili odsustvo muškarca u blizini ni na koji način ne utiče na vaš život. Ako ste sami, u redu je — život ne staje. Često se sumnja u sebe kod žena izražava u činjenici da silno žele da budu sa nekim. Treće, samouverena žena privlači iste samouverene i snažne muškarce. Muškarci sa niskim samopoštovanjem, neigurnostima i kompleksima joj nisu zanimljivi.

 

— Volite sebe, na kraju krajeva. Vežbajte ovo, odobravajte, oprostite sebi, ugađajte sebi i ne upoređujte se ni sa kim. Nikada — istakao je Labkovski.

 

Bonus video

Kako se osloboditi mišljenja drugih

 

makonda-tracker