mračan datum za veze

Ako vam je veza u krizi — ČUVAJTE SE: Na OVAJ dan u decembru raskine najviše parova

1

Prema jednom istraživanju, određen je dan kada se ubedljivo najviše parova rastane.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Hladniji zimski meseci uvek su karakterstični i po tome što nam raspoloženje opada pre nego što dođu praznici. Sumorno vreme napolju utiče i na našu psihu, a kako su pokazala istraživanja, utiču i na naše ljubavne veze!

 

Još gore, rezultati različitih statistika pokazale su da se većina parova rastane na jedan isti dan u decembru!

 

 

Prema jednoj Fejsbuk statistici, gde se govori o raskidu veze – ispostavilo se da je 11. decembar dan u godini kada se događa najviše raskida.

 

Ovo nije zvanična i reprezentativna anketa, pa ne postoje izjave o uzrocima i razlozima za raskid, ali postoje naznake zbog čega se to događa. Najpre, u pitanju su veze koje su već neko vreme u krizi i nestabilne.
 

Depresija, Anksioznost, Raskid, Tuga
foto: Shutterstock

S druge strane, mnogi žele da samostalno, bez svađa i briga, započnu novu godinu i praznike, te žele da se oslobode tereta loše veze.

 

U vreme praznika je podrška porodice još veća, pa mnogi tada odlučuju da raskinu i budu solo – zanimljivo, ali mnogo češće nego usred leta.

Zbog čega je to tačno 11. decembar — to se ne može tačno objasniti. Međutim, statistički gledano, za vreme praznika sve se opet popravi, te u to vreme nastaje mnogo novih veza.

 

 

makonda-tracker