icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

budite pozitivni

Tražite li izlaz iz ljubavnog problema? 5 kratkih saveta kako da lakše prebolite raskid

Budite nežni prema sebi, ne osuđujte svoje postupke i ostavite prostora da razmišljate o odluci koju ste doneli!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Vaša veza je bila u savršenom redu, uživali ste u svakom trenutku, išli u bioskope, šetali zajedno, razmišljali o zajedničkoj budućnosti, ali je sve počelo da ide u pogrešnom pravcu. Počeli su problemi, rasprave, poverenje je postalo upitno i raskid je došao kao posledica svega. 

 

 

Bez obzira na uzroke prekida partnerskih odnosa, ova situacija na sve ostavlja određene vrste emotivnih posledica. Dešava se da osobe postanu depresivne, da budu nevoljne i da traže načine kako da prebole raskid.

 

Mnogu ulaze u nove veze kako bi upotpunili prazninu u srcu, neki preuzimaju krivicu na sebe, dok treći okrivljuju partnera za sve. 

 

Potrebno je ostaviti vremena za razmišljanje, oporavak i relaksaciju, jer osećanja ne mogu nestati preko noći. Naravno da svaki rastanak ne mora biti bolan, ali dopustite sebi i takvo iskustvo jer ćete iz toga nučiti nešto novo. 

 

Svađa, Rasprava, Raskid, Par, Toksična veza, Toksičan odnos
foto: Shutterstock

 

Donosimo vam 5 kratih saveta koji će vam pomoći da lakše prebolite raskid:

 

  1. Budite nežni prema sebi - ne postavljajte vremenske limite do kada treba da prebolite neku osobu, nemojte se mnogo osuđivati i budite blagi, sve je za ljude.
  2. Objektivno sagledajte sve - razmotrite šta ste dobili, a šta izbubili raskidom, izvagajte sve i shvatićete da ste učinili pravu stvar, jer raskid se ne bi ni desio da ste uživali u vezi.
  3. Uklonite ih iz svog života - izbrišite sve šta vas veže za te osobe, poklone, pisma i sl. Nekome će to pomoći da se bolje oseća. 
  4. Krenite dalje - prepustite se upoznavanju sa novim ljudima
  5. Nije sramota potražiti ni stručnu pomoć da bi rešili svoj problem