Iznenađujuće!

Uglavnom ne razmišljaju isto: Evo kakve partnere žene i muškarci biraju kada VARAJU i zbog čega

0

Ako sumnjate da vas partner vara, veća je verovatnoća da ljubavnicu poznajete nego da je u pitanju je neka misteriozna nova žena

foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
foto: Roman Samborskyi/Shutterstock

Internet stranica namenjena preljubnicima koji traže nove partnere za aferu Ashley Madison sprovela je pre nekoliko godina istraživanje kako bi se utvrdilo kako muškarci i žene biraju osobe s kojima će prevariti svoje životne saputnike.


Kako je pokazala ova anketa, muškarci ne stupaju u preljubu spontano, već je preljuba uglavnom planirana. Od 1.300 ispitanika, 27 odsto muškaraca je odgovorilo da bi, kada bi bili nezadovoljni svojom ljubavnom vezom, pokušali da zavedu koleginicu na poslu. 

 

S druge strane, samo 15 procenata ispitanih žena bi se okrenulo kolegi, dok 17 odsto priznaje da mašta o svom šefu.


Istraživanje je pokazalo i da muškarci uglavnom stupaju u preljubničku vezu sa ženom koju već poznaju i da je to obično neko iz okruženja para, pre nego neka misteriozna nova žena koja ulazi u život muškarca.

 

Dopisivanje, ljubomora, Prevara, preljuba
foto: Profimedia

Zanimljivo, čak 99 odsto muškaraca koji su ispitani je priznalo da je ili varalo svoje partnerke ili razmišljalo o prevari! S druge strane, partnere je prevarilo 39 odsto žena, a 35 odsto je o tome samo razmišljalo.

 


Dok je kod dela muškaraca seks jedina motivacija, ima i onih koji kažu da su preljubom pokušali da ostanu srećni u svom braku, a ne da mu naškode. Oko 23 posto njih kaže da bi bilo zadovoljno intimnim činom s neznankom na putovanju.

 

Prevara, Preljuba, Ljubavnici
foto: Profimedia

Iako se obično veruje da žene varaju i emocijama, a ne samo telom, ovim istraživanjem je utvrđeno da je 43 odsto žena koje su varale imalo samo fizičku aferu. Većina žena je poželela preljubu nakon rođenja deteta, a 54 posto njih je imalo aferu nakon porođaja. Zanimljivo, tek pet procenata žena je partnera prevarilo s muškarcem koji je obrazovaniji od njega.
 

 

makonda-tracker