dileme

Sve sem ovoga je RAZLOG ZA UZBUNU: 5 situacija u kojima je prihvatljivo da vaš dečko ostane u dobrim odnosima S BIVŠOM

0

Ako se vaš emotivni partner viđa s bivšom devojkom, razmislite da li je motivacija nešto od ovoga

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ne mislite da preterujete — sasvim je normalno ako ste zabrinuti (ili čak pomalo uspaničeni) kada se vaš partner viđa s nekadašnjom devojkom. Ako vam ne daju razlog za sumnju i vidite da je njihov odnos platonski, možete da se opustite u ovim situacijama.

 

  • Ako su najpre bili prijatelji


Ukoliko se vaš dečko upoznao preko Instagrama s bivšom devojkom i viđali su se mesec dana, sasvim je normalno da im zagorčate život ako imaju nameru da izlaze zajedno. Međutim, ako su oni najpre godinama bili prijatelji pre nego što su se upustili u kratku vezu, prihvatljivo je da se i dalje viđaju.

 


Naši bivši mogu da budu svedoci naše prošlosti — kaže dr Dejna Veng, psihijatar i stručnjak za veze za Bustle. — Zato je teško nekoga zauvek izbaciti iz života samo zato što nije uspelo u romantičnom smislu.

 

  • Ako imaju zajedničko društvo


Nakon raskida su ostali u korektnim odnosima, a imaju zajedničko društvo koje se ponekad okuplja i ne mogu da se izbegnu? To je sasvim okej! Ukoliko nikome nije neprijatno, prijateljstvo može da se nastavi, a i vi možete da se opustite, sve dok vam se ne da povod za sumnju.

 

ljubomora, devojka, zaljubljeni, ljubavna veza
foto: Shutterstock
  • Ako vas njegova bivša gotivi


Moguće je da ste se u tim grupnim druženjima i sami zbližili s nekadašnjem devojkom svog dečka. Čudno jeste — to je sigurno, ali vremenom možete da izgradite normalan i čak prijateljski odnos ako se svi ponašaju zrelo i pristojno. U svakom slučaju je bolje držati je bliže sebi jer ćete samo tako primetiti bilo kakvu promenu, zar ne?

 

  • Ako rade zajedno


Posao je svakako mesto na kom nema mesta za emocije, posebno negativne, i na kojem nije lako izbeći nekoga s kim direktno mora da se sarađuje.
Ukoliko njihova veza nije okončana uz dramu i mogu (i MORAJU) da funkcionišu u kolektivu, normalno je da i da ponekad odu zajedno na team building, proslave rođendana kolega i sl.

 

  • Ako imaju decu


Nema potrebe ni objašnjavati — kad god su u neki odnos uključena deca, i ako je ljubavi, strasti, romantici, pa čak i dobrim odnosima, došao kraj, bivši partneri moraju da ostanu bliski i otvoreni jedni prema drugom, da se viđaju i komuniciraju.


Nema govora.

 

 

makonda-tracker