ljubavni saveti

BRINE VAS ŠTO PARTNER NE GOVORI MNOGO O SVOJIM OSEĆANJIMA? Ovo su razlozi zbog kojih se muškarci suzdržavaju

0

Obratite pažnju na ove činjenice

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ćinjenica je da su žene obično spremnije i otvorenije od muškaraca kad je reč o razgovoru o svojim osećajima. Zbog toga se događa da muškarci u vezi vrlo malo ili nimalo govore o svojim željama, brigama i osećajima, a to može biti otežavajuća okolnost njihovim izabranicama

 

Zašto su muškarci u vezi često „bez teksta“? I kako se žene trebaju nositi s time? Razlog o raširenoj muškoj ćutnji  o temama osećajnosti proizlazi iz činjenice da su muškarci u socijalizaciji i dan danas sistematski udaljeni od razgovora o osećajima. 

Ovo su četiri zlatna pravila u komunikaciji s partnerom koji je - "škrt na rečima".

 

1. Razumeti zašto ne govori o svojim osećajima

 

Uglavnom to nije zato jer mu je svejedno – verovatno je jednostavno drugačije naučio.

 

2. Biti uporna – ali ne napadna!

 

Naravno da se ne smemo pomiriti s time „da su muškarci takvi kakvi jesu“, te odustati od sna da možemo otvoreno razgovarati s partnerom o problemima i željama. Dakle, treba mu pomoći da se otvori, ali bez stalnog pritiska (npr. „Voliš li me? Voliš li me? Voliš li me? Daj mi češće govori da me voliš!“)

 

foto: Profimedia

3. Biti uzor

 

Trebalo bi da budemo „govorni uzor“ te im pokazati koliko razgovor može pomoći i osloboditi ako pričamo o temama koje se bave osećajima. Najbolje je jednostavno svako malo pričati o sebi te svojim vlastitim željama, brigama, snovima – sigurno će primetiti koliko to može biti oslobađajuće.
 

 

4. Ukloniti zastarele mačo-pretpostavke

 

Trebalo bi shvatiti da pravi muškarci takođe otvoreno pričaju o svojim osećajima te se aktivno bave vezom – stoga treba poraditi na novoj slici „pravog muškarca“. Tražiti od njega da se otvori, a ujedno priželjkivati „lošeg dečka“, baš i ne bi išlo. Stoga i mi žene moramo naučiti da „bad boy“, „cool“ i „odsutan“ nisu nužno atributi dobrog muškarca.

 

foto: Profimedia



 

 

 

makonda-tracker