saveti za zavođenje

Prva ljubav je nezaboravna, ali druga ipak najbitnija

0

Prva ljubav  ostaje uvek usećanju, ali zbog nje ne trebate zapostaviti drugu koja će vam možda ostati za ceo život.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Svi govore o prvoj velikoj ljubavi, o prvoj navali emocija, zaljubljenosti i osećanjima. Ali, druga velika ljubav je takođe važna - ako ne i važnija! Prva velika ljubav je nešto sasvim posebno, ne pišu se tek tako o njoj pesme, romani, snimaju filmovi, piše Espreso.

 

4 razloga zašto vaša druga velika ljubav zaslužuje najviše pažnje:

 

Dobro ste upoznali sami sebe

 

Potrebno je uložiti puno energije kad nađete prvu ljubav. I dobru dozu izdržljivosti pa i porciju samopouzdanja. Nakon raskida ljudi nauče mnogo toga o sebi, odnosno o svojim emocijama, ali i željama i predstavi kako treba da izgleda prava ljubav. Mnogi misle da su spremni da budu u pravoj i zdravoj vezi tek kad se dobro upoznaju pa su načisto sami sa sobom…

 

Možete da razlikujete ljubav i strast

 

Prva velika ljubav je često veliki promašaj jer ste „slušali“ hormone i imali površne predstave o idealnoj vezi. Tome se može dodati još i doza nevine naivnosti… Stoga se često posle pirtate: „Pa šta je to bilo?!“ Uostalom, to je bila prva velika ljubav koja mora biti emotivna, turbulentna, bolna i pomalo glupa, inače kako bi uopšte dobila taj naziv? A nakon toga dolazi puno intenzivniji, stvarniji i iskusniji oblik ljubavi u kojoj možete dati više nego što ste ikada pomislili.

 

 


Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani..

makonda-tracker