obratite pažnju

Nije osuđeno na propast! 5 načina da imate NAJBOLJI SEKS IKAD iako on ima mali polni organ

0

To što je penis vašeg partnera manji od proseka ne mora da bude veliki problem, naprotiv ― možete uživati u fantastičnom seksualnom iskustvu!

foto: 4 PM production/Shutterstock
foto: 4 PM production/Shutterstock

"Veće je bolje" je tvrdnja koja je bez sumnje tačna ― ako mislite na, recimo, ledeni sladoled po vrelom julskom danu. Kada pričamo o seksu, veličina penisa zapravo uopšte nije toliko bitna koliko se obično veruje.


Štaviše, jedno istraživanje čiji su rezultati objavljeni u medicinskom časopisu BJU International pokazali su da prosečna dužina penisa u erekciji iznosi 13,12 cm, a u opuštenom stanju 9,16 centimetara, što je znatno manje od onoga što se obično smatra poželjim. Istraživanje je pokazalo i da su retki slučajevi muškaraca s polnim organima na "ekstremnim" krajevima ovog opsega, pa je tako samo petorica od stotinu muškaraca čiji su podaci obuhvaćeni studijom imala penis u erekciji veći od 16 centimetara.


Rezultati bi trebalo da pomognu većini muškaraca da shvati da je veličina njihovih penisa — normalna — ističu britanski eksperti koji su sproveli ovo istraživanje.


Međutim, šta kada ona to nije? Odnosno, šta kada muškarac ima izuzetno mali polni organ? Ako pitate savetnike za seks, to uopšte nije strašan problem. Štaviše, može da vam pomogne da imate još bogatiji i maštovitiji seksualni život.

 

 

  • Ne komentarišite dužinu

 

penis, dužina penisa, veličina penisa, prosečna veličina penisa, muški polni organ
foto: Shutterstock

Prvo i osnovno što partnerka muškrca koji ima manji penis treba da zna jeste da ni u ludilu to ne pominje. Apsolutno je besmisleno "nabijati na nos" nešto na šta ne može da se utiče, kao što ni vi ne želite da se neko igra s vašim samopouzdanjem komentarišući delove vašeg tela koji su takvi kakvi su, zar ne?


Umesto toga, ako vam je baš to priče, pričajte o tome koliko vas on uzbuđuje, jer veličina polnog uda nema veze s tim koliko je neko privlačan, strastven i odgovarajući baš za vas. Ukoliko on sam to pomene, recite mu da ne vidite baš nikakav problem i da ni on ne bi trebalo tako da razmišlja o svom telu.

 

  • Penetracija nije nužna

 

seks, par, seksualni odnos
foto: Shutterstock

Jeste li znali da su istraživanja pokazala da čak 75 odsto žena nikada ne doživi orgazam od same vaginalne penetracije, odnosno bez pomoći ruke, jezika ili seksi igračke? Ili da 10-15 procenata žena nikad ne doživi seksualni vrhunac na bilo koji način?


Zbog svega toga dužina penisa zapravo verovatno ne igra preveliku ulogu u tome hoćete li imati orgazam. Postoji mnogo načina da se žena zadovolji i stavite to svom partneru do znanja.

 

  • Iskoristite maksimum misionarske poze

 

Seks
foto: Profimedia

Američki psihoterapeut Edvard Ajčel je još 1988. godine u "Žurnalu seks i bračne terapije" definisao tzv. koitalno poravnanje (CAT — tehnika koitalnog poravnanja), koje je zapravo varijacija čuvene misionarske poze. Ona je osmišljena tako da se maksimizira stimulacija klitorisa tokom odnosa, a podrazumeva da je muškarčevo telo uzdignutije kako bi njegov polni ud bio usmeren nadole. Na taj način on prilikom odnosa telom vrši trenje po klitorisu i povećava verovatnoću da će ubrzo doći do orgazma.


Radi se o tome da se u klitorisu nalaze hiljade nervnih završetaka i velika je verovatnoća da će žena doživeti vrhunac na ovakav način.

 

  • Doggy poza i analni seks

 

seks, par, zaljubljeni par, u krevetu, seksualnost, analni seks
foto: Profimedia

Budući da poza "otpozadi" omogućava dublju penetraciju, a muškarac određuje brzinu i dubin i stimuliše osetljivi prednji deo vagine i G tačku, zadovoljstvo je veće, čak i pri plitkoj penetraciji.


Isto tako, ako praktikujete analni seks, on nije loša ideja u ovom slučaju.

 

  • Radite Kegelove vežbe

 

Žena, Devojka
foto: Shutterstock

Vežbe koje jačaju karlično dno doprineće i vašem zdravstvenom stanju, bržem oporavku posle porođaja itd, ali mogu da budu korisne i u slučaju da imate partnera s manjim polnim organom. One će učiniti da još više uživate u seksualnim odnosima.


Mišiće koje stiskate dok urinirate stisnite jako i držite tako po tri sekunde, pa sve ponavljajte po 20 puta.

 

 

makonda-tracker