BUDITE OPREZNI

Nijedna VEZA nije savršena, to znaju oni koji su u zajednici: Evo zbog čega se PARTNERI najčešće SVAĐAJU

0

Kako biste izbegli česte razmirice i osećaj tuge, glasno iznosite stavove, ma koliko god oni bili nezahvalni.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako na početku romanse svi zamišljamo bajkovitu ljubav, kompromis,strast, poštovanje, koje će trajati večno, a problemi i razmirice nam nisu ni na kraj pameti.

 

Realnost je zapravo malo drugačije, a to možemo uočiti čim nestane onaj polet i vrtoglava zaljubljenost. Ma, koliko imali zajedničkih tema, afiniteta, interesovanja, ne možete očekivati da će suprotna strana imati ista viđenja sveta kao vi, jer to nije prirodna stvar.

 

Iako je sasvim normalno da ponekad dođe do sukoba mišljenja, osećanja i očekivanja, učestale razmirice zasigurno vode ka krahu romanse, ali i manjku samopoštovanja.

 

Evo zbog kojih stavki neretko dolazi do svađa i razočaranja.

 

1. Sumnja i ljubomora 

 

Ukoliko tokom veze niste uspeli da uspostavite iskren i otvoren odnos sa partnerom, crv sumnje proganjaće vas svakog trenutka, kada partner nije raspoložen, kada se previše doteruje, izlazi sa prijateljima ili previše vremena provodi sa telefonom., Umesto ljubomornih scena, trzavica, konstruisanih scenarija, otvoreno razgovarajte, kako biste uvideli imali mi mesta nepoverenju i raspravama.

 

2. Neurednost i neodgovornost

 

Život pod istim krovom sa suprotnim polom zahteva da ste tolerantna osoba, koja neće planuti ako partner ne ispuni svoju obavezu, a ako ne možete podneti neuredan dom, neprijatne mirise ili neplaćene račune u roku, vreme je da ozbiljno razmislite o budućnosti.

 

Svađa, Rasprava, Raskid, Par, Toksična veza, Toksičan odnos
foto: Shutterstock

 

3. Manjak intimnih odnosa

 

Ako se neretko dešava da izbegavate partnera pod izgovorom da vam nije dan, da ste preokupirani poslovnim angažmanima i porodicom, veza vam se može pretvoriti u skup skrivenih osećanja i nezadovoljstava, koje eskaliraju raspravama i prebacivanjima.

 

4. Različiti pogledi na budućnost

 

Ovaj parametar se najčešće događa osobama na početku veze ili onima u dugogodišnjim romansama, koji nisu ni primetili da je partner tokom godina promenio svoje afinitete ili poglede na svet. Otvoreno iznosite svoje stavove, planove, kako ne bi dolazilo do razočaranja sa obe strane.

 

 

 

 

 

makonda-tracker