icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

vodite računa

7 stvari koje NIKAKO ne smete da radite na Dan zaljubljenih

Za neke 14. februar predstavlja još jedan običan dan. Ipak, bilo da ste ravnodušni, uznemireni ili uzbuđeni pročitajte šta nikako ne smete uraditi tog dana...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Ne zakazujte sastanak


Prvi sastanci su dovoljno teški, što bi značilo da je dodatni pritisak zbog Dana zaljubljenih potpuno bespotreban. Velike su šanse da ćete oboje provesti veče u lažnim očekivanjima nadajući se da je on pravi ili ćete jednostavno jedva čekati da se vratite kući u pidžamu. Ovo nije dan kada treba da rizikujete, pomerite sastanak za naredni i dovedite u pitanje njegovu ličnost ako je on bio taj koji je ovo predložio.

 

2. Nemojte da se žalite


Nema ništa gore od nekoga ko se po ceo dan žali na životno stanje, glavobolju, otkucavanje biološkog sata, single status... Sačuvajte dostojanstvo, našalite se na sopstveni račun, a sve ostalo sačuvajte za svoj blog. Negativnost rađa negativnost što dovodi do toga da njene efekte osećate čitav dan, kao i svi oko vas.

 

3. Nemojte zvati bivšeg dečka


Nikako! Ako uopšte razmišljate o ovome dok prestrašeno sedite u svojoj sobi i slušate tužnu muziku, prekinite! Prirodno je da tokom ovog dana vaše misli lete poslednjoj ljubavi, ali raskinule ste sa razlogom i to čak ni Kupidon ne može ispraviti.

 

4. Nemojte da pijete


Poslednje što vam treba je da pijani preživite praznik zaljubljenih. Dok je savršeno prihvatljivo da se sredite i izađete sa svojim drugaricama na Valentine's Day, nemojte izazivati svoju divlju stranu. Zapamtite, ovo je još jedan običan kalendarski dan, a to što ćete popiti četiri tekile neće popraviti ništa u vašem ljubavnom životu.

 

5. Ne potcenjujte sebe


Ovo je najvažnije! Vašu snagu i vrednost sestre, ćerke i prijatelja nikako ne sme određivati veza. Fokusirajte se na ono što ste do sada postigli ili na ono što želite. Kada uvidite koliko ste voljeni i cenjeni, shvatićete da su vaše sposobnosti mnogo veće od one da ulovite tipa.

 

6. Ne budite same


Šanse da uradite sve ono na šta apelujemo mnogo su veće ukoliko ovaj dan provedete same. Stoga okupite prijatelje na večeri, idite sa ortacima u igraonicu, otvorite flašu šampanjca sa svojom drugaricom... Uradite bilo kako biste se okružile ljubavlju. Ovo je najbolji način da budete sigurne da ćete ovaj dan provesti fokusirajući se na sve predivne (druge) ljubavi u vašem životu.

 

7. Ne zaboravite važne stvari u životu


Ovo je u korelaciji sa činjenicom da ne smete potcenjivati sebe. Lako je ubaciti se u raspoloženje romantičnih komedija, sveća, prošlih ljubavih, ruža i čokolada iako u životu postoje podjednako važne, ako ne i važnije stvari. Napravite listu svega onoga čime ste blagoslovene. Od krova nad glavom, divne kolekcije lakova za nokte i ostalih stvari koje čine vaš život izvanrednim.