Da li ste znali?

Istraživanja su dokazala: Ovo je idealna razlika u godinama između partnera!

0

Da li ima veze ako ste stariji ili mlađi 5 ili 25 godina? Koliko vas godina deli od partnera sa kojim bi ste želeli da budete? Američke studije u Atlanti su utvrdile kakve su šanse za uspeh i da li su zaista godine prepreka za ljubav.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada je ljubav u pitanju, skloni smo tvrditi kako godine uopšte nisu važne. Stvarno, one nisu bitne u smislu u kom uzrastu ćemo se zaljubiti, ali kada je reč o razlici u godinama, onda postoji prostor za diskusiju. Mišljenja će naravno, biti različita, a evo šta je pokazala nova američka studija Emory.

 

Naime, na uzorku od 3000 ljudi koji su u vezi , trebalo je videti da li je kvalitet odnosa zavisi od razlike u godinama. Odnosno,da li mogu godine biti glavni okidači problemima, nesuglasicama i prekidu. Rezultati govore da što je razlika u godinama među partnerima veća, veći je i rizik od raskida.

 

Kod parova kod kojih jer razlika pet godina, stopa razdvajanja povećava se za 18 posto, kod onih s razlikom od deset godina za 39 posto, a kod dobne razlike od 20 godina rizik od prekida je 95 posto.

 

Razlozi se kriju u različitom emocionalnom nivou (žene sazrijevaju emotivno ranije nego muškarci), pogledima na život i životnim navikama koje su različite kada partner ima na primer 40 ili 60 godina pa može doći do velikih problema. Ali ključan faktor je ipak seksualni život, koji je bitan za normalno fukncioniranje svake veze.

 

Kod žena potreba za seksom kao i seksualna energija rastu s godinama, a kod muškaraca je suprotno – ona se sa njihovom starošću opada. To može negativno uticati na seksualni život ako je razlika među partnerima veća.

 

Dakle, koja je idealna razlika u godinama između partnera? Naučnici tvrde da je idealna razlika do pet godina. Tada su šanse za uspeh najveće.

 

 

makonda-tracker