budite pažljivi

KAKO IZGLEDA LJUBAV U DOBA KORONE? Stručnjaci dele savete za bezbedno ljubljenje i vođenje ljubavi tokom pandemije

0

Zatvoreni ste u kući, imate više vremena nego obično i možete da se posvetite jedno drugom... Ali oprezno. Evo šta savetuju lekari, kako da vodite ljubav tokom pandemije korona virusa.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio najavio je juče da planira potpuno da izoluje grad, da bi se sprečilo širenje korona virusa. U Njujorku živi oko 8,6 miliona stanovnika, od kojih je 4.400 zaraženo, a od posledica korona virusa preminulo je 114 osoba.

 

Pošto će toliko ljudi morati da ostane zatvoreno u kućama na neodređeno vreme, Gradski sekretarijat za zdravstvo objavio je priručnik o praksama bezbednog vođenja ljubavi dok traje pandemija korona virusa.

 

Vi ste svoj najbezbedniji seksualni partner — navodi se u dokumentu na dve stranice, a građani se podsećaju da treba da peru ruke i sva pomagala koja eventualno koriste.


Pored samozadovoljavanja, "sledeći najbezbedniji partner je neko sa kim živite", ali se savetuje da se "seks preskoči ako se osoba ili njen partner ne osećaju dobro".

 

foto: Shutterstock

Poljupcima se, preko pljuvačke, respiratorna infekcija koju izaziva novi korona virus može brzo proširiti, ali sam virus još nije otkriven u drugim telesnim tečnostima koje se luče tokom odnosa, prenosi "Glas Amerike".

 

Znamo da se drugi korona virusi ne prenose efikasno seksualnim putem — navodi se u uputstvima.

 

Posle prirodnih nepogoda, poput mećava ili uragana, u mnogim gradovima događa se bebi bum, skok u broju novorođenih beba, pa je to možda i navelo zdravstvene vlasti Njujorka da objave ovaj priručnik, u kojem se Njujorčanima preporučuje da imaju i koriste "efikasna sredstva za kontracepciju", tokom nedelja koje dolaze.

 

Zvaničnici podsećaju i da nije dobar trenutak za onlajn upoznavanje partnera, a ljudima se preporučuje da svedu socijalne kontakte na minimum. Držanje razdaljine u društvu na dva metra i dalje je osnovna preporuka, kao i to da se šta god da radite stalno, stalno peru ruke...

 

 

makonda-tracker