Jednostavna tehnika

Sačuvajte energiju gledajući svoja posla: Dobri saveti kako da se zaštitite od negativnosti u svakoj situaciji

0
Verovali ili ne, jedna od glavnih tehnika koje nam mogu biti korisne u OVOM pogledu je zove se u narodu "na jedno uvo uđe, na drugo izađe"!

 

 

Postavite sebi pitanje: šta je to što me prirodno privlači od kad znam za sebe?

 

foto: Profimedia

Ono što možemo da uradimo da bismo pomogli sebi da ne uzimamo u obzir sve što nam dolazi spolja, a da ne moramo, na primer, da provodimo sate i sate u meditaciji, jeste da pronađemo sopstvenu svrhu zašto smo ovde na zemlji i da počnemo da je ispunjavamo bez oklevanja. Tada ćemo ispuniti onu narodnu: "gledaj svoja posla i ne sekiraj se mnogo". Gde će nam, u tom slučaju, biti kraj?

 

Ako, kojim slučajem, ne uspemo da pronađemo svrhu sopstvenog života, onda ćemo neizostavno naginjati da posvećujemo svoje vreme stvarima koje nemaju istinski značaj za nas sada, ali će imati štetu kasnije. I to se zove karma. U tom slučaju, nećemo znati da cenimo i iskoristimo šansu koju smo dobili rođenjem.

 

Nešto što će nam sigurno pomoći da pronađemo svoju svrhu jeste pitanje koje treba da istražimo, a koje glasi: šta je to što me prirodno privlači od kad znam za sebe? Kada postavimo to pitanje, ne treba da racionališemo i donosimo logičke zaključke o tome, već da budemo otvoreni da nam pravi odgovor prosto sine ispred očiju. Da budem iskren, mi to već znamo, samo se nikada nismo usudili da napravimo zanimanje od toga i da pronađemo način kako da od toga živimo.

 

Ovoga se nipošto ne odričite: 8 zlatnih pravila za uspeh

 

Zbog toga, naša prava ljubav – ono što bismo radili od srca do kraja života – biva prekrivena stotinama moranja, izgovora, žaljenja, strahova, briga, bolesti.

Bez obzira na tu nesrećnu činjenicu, to je i dalje prisutno tu ispod, nećete verovati, našeg nosa.

 

Ovde bi dobro došlo naravoučenije: ne traži naočare koje nisi ni izgubio, koje ti stoje tik na nosu. Pogledaj i vidi! Tvoja svrha je u onome u čemu prirodno dolaziš do izražaja kao ko si ti stvarno. Kada to otkriješ, nećeš verovati, ali ćeš nesumnjivo znati.

makonda-tracker