otkrivamo

GLAVNI NEPRIJATELJI VAŠEG USPEHA: 5 uverenja koja će vam upropastiti karijeru

0

Ako se pronalazite u ovom tekstu, vreme je za velike promene! 

foto: Profimedia

 

3. Ja uvek ili nikad ne radim to

 

U životu ne postoji ni jedna jedina stvar koju uvek ili nikad ne radite. Da, možete nešto uraditi puno puta, ili pak shvatiti da nešto niste dovoljno puta učinili, ali uokviravanje ponašanja u pogledu "uvek" ili "nikad" oblik je samosažaljenja. Zašto? Jer čini da verujete da nemate kontrolu nad sobom i da se to nećete promeniti. Ne podležite tome.

 

4. Potrebna mi je dozvola drugih

 

Jedna stvar je sigurna: nikada niste ni loši, a bogami ni dobri, koliko drugi kažu. Njihovo poimanje vas upravo je to - njihov doživljaj vas, obojen isključivo njihovim dobrim ili lošim životnim iskustvima. Naravno, nemoguće je isključiti reakcije na ono što drugi misle, ali zato bi uvek trebalo imati na umu da isključivo vi određujete svoja merila vrednosti, kao i da sami sebi dajete dozvolu za uspeh.

 

5. Moja prošlost = moja budućnost

 

Ponavljani neuspesi itekako mogu da naruše vaše samopouzdanje i otežaju verovanje da ćete u budućnosti postići bolji ishod. To je razumljivo. Ali, kad bolje pogledate, većinom vremena ovi takozvani neuspesi zapravo su rezultat rizika odnosno pokušaja da postignete nešto što najverovatnije nije bilo lako ili nešto što do tada niste radili. Bilo šta vredno u životu zahteva da napustite zonu komfora i probate nešto novo, a to je ono što ste vi radili. Kada ovako posmatrate svoje prošle neuspehe videćete da su oni zapravo smernica kako da lakše stignete do budućnosti koju želite, a ne prepreka.

 

Priredila: Jelena Višnjić

makonda-tracker