otkrivamo

GLAVNI NEPRIJATELJI VAŠEG USPEHA: 5 uverenja koja će vam upropastiti karijeru

0

Ako se pronalazite u ovom tekstu, vreme je za velike promene! 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Većini je već uveliko poznat citat Henrija Forda koji glasi: ,,U pravu su i ona osoba koja veruje da može, ali i ona koje veruje da ne može." U nastavku pročitajte pet uverenja koja vam zapravo samo odmažu i ubeđuju vas da nešto ne možete (a možete!), piše Cosmopolitan.rs. 

 

1. Savršenstvo = uspeh

 

Kaže se ,,ljudski je grešiti”. Nema potrebe da se bojite greške i da iz straha od pogrešnog postupka (koji sebi zapravo predstavljate kao težnju savršenstvu) ne činite smele korake u svojoj karijeri. Povrh svega, kada je savršenstvo vaš cilj, često umete da budete uznemireni ako nešto nije pod konac i na kraju potrošite svoje vreme na nerviranje zbog onoga što vam nije uspelo, umesto da uživate u onome što jeste uradili.

 

2. Moja sudbina je predodređena

 

Vaša sudbina je u vašim rukama, a tražiti krivca za vaš neuspeh i govoriti da su stvari van vaše kontrole nije ništa drugo do izbegavanje odgovornosti. Ponekad će vam život dodeliti teške karte, a drugi put ćete imati dobitnu kombinaciju. Vaša spremnost da odigrate one karte koje u tom trenu imate zapravo određuje vaš krajnji uspeh ili neuspeh. Ništa drugo.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

makonda-tracker