dva NAPADA

DETALJI HAKERSKE KRAĐE VEKA: Ukrali 614 gigabajta poverljivih podataka američke mornarice, a među njima se nalazio i TAJNI projekat o kome malo ko zna

0

Kineski hakeri, odgovorni za upad u baze podataka firme koja proizvodi opremu za američku mornaricu, ukrali su 614 gigabajta podataka u dva odvojena hakerska napada u januaru i februaru.

foto: EPA
foto: EPA

Vašington post je ranije objavio, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, da su kineski hakeri ukrali veliku količinu poverljivih podataka o podvodnom ratovanju, uključujući i planove za supersoničnu protivbrodsku raketu za lansiranje sa podmornica.

 

Napadi su se, kako navodi izvor lista, dogodili u januaru i februaru, preneo je Rojters.

 

Hakeri su upali na sistem kompanije koja radi za Centar za podvodno mornaričko ratovanje, sa sedištem u Njuportu na Roud Ajlendu.

 

Ne navodi se tačno o kojoj se firmi radi, ali je Njujork tajms obelodanio da se među ukradenim podacima nalazio i projekat "Sea Dragon" (Morski zmaj), koji je klasifikovan kao "oružje sa ofanzivnim kapacitetima koje će biti integrisano u okviru postojećih oružanim sistema na postojim mornarickim platformama".

 

Dok su javno dostupni detalji vezani za projekat veoma retki, Pentagon je, prema pisanju američkih medija, od 2015. godine do sada na projekat "Sea Dragon" potrošio 300 miliona dolara.

 

Testiranje je bilo planirano za septembar.

 

Vašington post, takođe, navodi da su hakeri ukrali planove za razvoj supersonične protivbrodsku rakete, koja je planirano da bude upotrebljena u podmornickom arsenalu do 2020. godine.

 

"Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

 

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocodedaplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

 

 

Biocodedje aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocodedaplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocodedaplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

 

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocodedaplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

 

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

makonda-tracker