Tokom januara 2018. godine

Magija dva puna Meseca, Vučijeg i Plavog: Kako da iskoristite priliku da postanete bolji nego što ste bili u prethodnoj godini?

0

Nova 2018. godina biće godina promena! Uran se seli u znak Bika, a na samom kraju godine se Saturn preselio iz znaka Strelca u znak Jarca i pridružio se Plutonu, čime je akcent prešao sa vatrenih na zemljane znakove...

 

foto: Profimedia

Budistički monasi na Tibetu neguju veštinu pod nazivom dul tson kyil khor. Ova veština podrazumeva iscrtavanje mandala i drugih ritualnih crteža pomoću peska u boji. Iscrtavanje kompleksnijih crteža je mukotrpan posao, koji može potrajati i do godinu dana.

 

Ali, nakon što završe rad, monasi ga svaki put ritualno unište, tako što obrišu pesak sa podloge i odnesu ga do prve reke, gde ga ponovo vraćaju u prirodu. Poruka njihovog rituala je da je sve u životu prolazno, pa i život sam po sebi. Život je put, a ne cilj sam po sebi. Zato, zamislite svaku minulu godinu kao vlastitu mandalu naslikanu u pesku. S početkom svake naredne godine, prethodnu ritualno obrišite. Nisu toliko važni ni dobri ni loši događaji, najbolji dar koji možete dobiti u jednoj godini jeste iskustvo...

 

Vratimo se još malo na astrologiju. Na dan 2. januara, tranzitni Uran ušao je u stacionarni položaj, iz kojeg prelazi u direktan hod. Uran u retrogradnom hodu kroz znak Ovna simbolizuje promene na kolektivnom planu, koje se dešavaju bar iz drugog pokušaja tj. kao posledica određenih odluka u prošlosti. Kako je Uran krenuo retrogradnim hodom početkom avgusta 2017. godine, nagomilana tenzija izazvana željom za promenom i potreba za slobodom je počela da raste (da se oslobađa), te će vrhunac doživeti upravo u periodu Uranove stacionarnosti.

 

Zamislite veliki, brzi voz, koji kreće iz stanice. Čujete otpuštanje kočnica, cvilenje šina usled jakog trenja, okolno tlo počinje da vibrira, dok se zvuk motora pojačava, a voz sve više ubrzava. Stacionarno direktni Uran upravo na takav način deluje na nas, poput zaglušujuće buke voza, koji silovito kreće sa stanice.

 

Nalazimo se na pragu Dvojke: Ko će dominirati i na poslovnom i na ljubavnom planu?

 

Proverite koje polje u vašoj natalnoj karti aktivira stacionarno direktni tranzitni Uran (koje polje vam obuhvata 24* znaka Ovna). Upravo vas u simbolici tog polja očekuje buđenje, novo jutro, i prilika da rešite nagomilane probleme iz prošlosti, koji jedva čekaju da izađu na površinu.

 

Uranovim prelaskom u direktan hod, na nebu neko vreme nećemo imati nijednu retrogradnu planetu, sve do marta kada Jupiter i Merkur postaju retrogradni. Šta to, u stvari, znači? Univerzum nam poručuje da iskoristimo prvi kvartal, da krenemo napred, jer imamo priliku da u ovoj godini ostvarimo svoje ciljeve bez prepreka.

 

Zato, astrološka čestitka glasi... U 2018. godini, neka vam:

 

Sunce obasja puteve


Mesec podari siguran dom i utočište gde god se nalazili


Merkur podari razboritost


Venera donese najslađe poljupce i najčvršće zagrljaje


Mars očuva snagu i istrajnost u svakoj nameri


Jupiter pokloni duhovno i materijalno bogatstvo


Saturn zadrži obe noge na zemlji


Uran probudi inspiraciju


Neptun rasplamsa maštu, i neka vas na kraju Pluton transformiše u bolju osobu, nego što ste bili u prethodnoj godini.

makonda-tracker