Tokom januara 2018. godine

Magija dva puna Meseca, Vučijeg i Plavog: Kako da iskoristite priliku da postanete bolji nego što ste bili u prethodnoj godini?

0

Nova 2018. godina biće godina promena! Uran se seli u znak Bika, a na samom kraju godine se Saturn preselio iz znaka Strelca u znak Jarca i pridružio se Plutonu, čime je akcent prešao sa vatrenih na zemljane znakove...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Međutim, to su opšte prognoze. Iz tog razloga, evo najvažnijih astroloških događaja na samom početku 2018. godine! Dok ste posmatrali novogodišnji vatromet ovih dana, sigurno ste negde na nebu primetili i Mesec u punom sjaju, tj. u noći između 1. i 2. januara 2018. smo imali pun Mesec u znaku Raka.

 

Indijanska plemena u Americi prvi pun Mesec u kalendarskoj godini nazivaju "Vučji Mesec", jer su vukovi posebno aktivni u ovom periodu, te se njihovo zavijanje daleko proteže kroz hladne, maglovite noći, piše astrolog Miloš Tomić, prenosi Lovesensa. Ovim nazivom, Indijanci između ostalog žele da prizovu "energiju vuka", koja će im podariti snagu, izdržljivost i hrabrost vukova, što će im pomoći da lakše prebrode ostatak zime i ostanu jaki i borbeni tokom ostatka godine.

 

Energije Meseca su posebno naglašene u januaru, jer ovaj "Vučji Mesec" nije jedini pun Mesec u januaru. 31. januara imamo totalnu lunarnu eklipsu (pomračenje Meseca) što je, ustvari, drugi pun Mesec u istom kalendarskom mesecu, popularno nazvan Blue Moon ("Plavi Mesec").

 

Naglašena Mesečeva energija tokom prvog meseca nam ukazuje na to da godinu treba započeti na pravi način. Mesec nam poručuje da moramo negovati i dušu i telo. U ovoj godini treba raditi na razvijanju empatije, slušati svoju intuiciju, naučiti deliti intimu sa partnerom, prihvatiti sebe kakvi jesmo, voditi računa o drugima, te generalno se posvetiti domu i porodici.

 

Očekujte brakove, selidbe, raskide: Jedna planeta, a bezbroj naglih promena - najsnažniji astro aspekt u 2018. godini

 

Treba raditi i na vlastitim talentima, te posebno negovati umetnike u nama. Nema veze ako ne slikate kao Pikaso ili ne pišete pesme kao Prever, pokušajte - izrazite svoju kreativnu energiju na neki zanimljiv način.

Mesec u Raku je uvek i misao o prošlosti, a faza punog Meseca to dodatno naglašava. Verovatno ste u prva 2-3 dana nove godine više razmišljali o prethodnoj godini, nego što ste kovali planove za dane koji dolaze. I to je u redu. Reflektovanje na prošle događaje nam ponekad pomaže da bolje shvatimo sebe.

 

Govoreći iz ličnog iskustva (a moj natalni Mesec je u znaku Raka), prethodna 2017. je bila izuzetno turbulentna godina, puna uspona i padova, velikih životnih prekretnica i meni lično jedna od najznačajnijih godina dosad. Da li bih 2017. okarakterisao kao dobru ili lošu godinu? Ni jedno, ni drugo. Svaka godina nosi sa sobom svoje izazove, a svaki savladani izazov donosi i neku nagradu. Kada sve saberete i "podvučete crtu", svaka godina ustvari donosi istu količinu "meda i pelina", a naš je izbor da li ćemo u fokusu imati prvo ili drugo. Neke godine ćemo sigurno pamtiti kao lošije, napetije ili nemirnije u odnosu na druge... I to je, takođe, u redu.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker