prognoze

Krije šanse, ali za neke ljude i VELIKE OPASNOSTI: Zbog čega je 11. januar 2024. za sve veoma VAŽAN dan?

0

11. januar donosi nam velike mogućnosti usled energije mladog meseca.

Šta nam donosi 11. januar 2024. godine?
Šta nam donosi 11. januar 2024. godine?foto: Magnito/Shutterstock

Prvi mlad mesec 2024. dočekuje nas jedanaest dana nakon početka nove godine. Ovaj mlad mesec u Jarcu nam omogućava da postavimo osnovu za ispoljavanje naših snova u narednih dvanaest meseci.

 

11. januar: vreme prilika

 

Početak godine može izazvati jake emocije, uključujući nekontrolisanu želju za donošenjem samostalnih i važnih odluka. Dok je jaka energija mladog meseca u Jarcu, znajte da imate priliku da kreirate sebi stil života koji vam daje prostor za manevrisanje. Ništa nije uklesano, u svakom trenutku možete promeniti svoje namere. Ne morate da odlučujete o svemu odmah i nemilosrdno sledite svoje odluke. Samo se fokusirajte na to kako želite da se osećate tokom sledeće godine i sve će doći samo od sebe.

Većina promena tokom ovog perioda dolazi od svakodnevnog istraživanja naših osećanja, misli i želja. Na kraju krajeva, to je ono što želimo – male uvide i promene.

 

Gledajte na ovaj mlad mesec kao na plan za svaki dan u godini, uvodeći korisne prakse i rituale koji mogu postati deo vašeg svakodnevnog života, dok istiskuju loše navike i beskorisne radnje. Počnite sa glavnim pitanjem: kako želite da se osećate, a zatim se zapitajte zbog čega se tako osećate i kako da održite tu vibraciju. 

 

Ovaj mlad mesec donosi šansu da krenete iznova
Ovaj mlad mesec donosi šansu da krenete iznovafoto: Max4e Photo/Shutterstock

Vaši prvi jutarnji sati igraju ključnu ulogu u ovom procesu. Možda biste želeli da pokušate da započnete dan jogom, meditacijom, vođenjem dnevnika ili samo ćaskanjem uz šoljicu kafe. 

 

Jarac simbolizuje energiju zemlje, pomažući nam da se povežemo sa ovim elementom u našim životima. Sezona Jarca nam pomaže da se osećamo fokusirano, bistre glave i spremni da prihvatimo bezbroj izazova koje nam život postavlja. Ova energija je podsetnik da sa pravom količinom fokusa i odlučnosti možemo postići bilo šta.

 

 

Kakve opasnosti ovaj period nosi i na koga će uticati?

 

Prvo, osetiće se svi „repovi“ koji su vam ostali od prošle godine. Studentski dugovi, nedovršeni zadaci na poslu, ljuti poverioci, voljeni sa namerom da se tačka stavi na i – sve će to pasti na vas kao grudva snega. Zato odmah pređite na posao, bez odlaganja ni sekunde, kako biste ovaj period proveli manje-više mirno.

 

Generalno, ovaj period će biti nepovoljan za ljude koji su neorganizovani, previše sanjivi, koji ne znaju da vode računa o vremenu i koji su lenji. Ako ste jedan od njih, onda nedelju pre 11. januara i nedelju nakon toga treba da se saberete, održavate jasnu dnevnu rutinu, pravite liste obaveza za svaki dan i ne dajete sebi nikakve ustupke. U suprotnom, posledice vašeg načina života biće preteške.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

KAKO PREŽIVETI JANUAR? Dve Nove godine, Božić, slave, zimski raspust, odmor, KAKO ISPRATITI SVE? Gavrilović: Banke su NUŽNO ZLO

 

makonda-tracker