Simbol novog doba

Iskoristite period punog Meseca: Super način kako da postignete sve što želite na pragu bogatog desetogodišnjeg ciklusa

0
Mesec tradicionalno predstavlja ženski aspekt koji je u vezi s plodnošću, oplodnjom, rastom i razvojem. Kako pun Mesec uvek obasja i delove skrivenog, nesvesnog, tako je za vreme punog Meseca lakše izraziti potisnute emocije s nivoa nesvesnog...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Možemo reći da je način izražavanja tradicionalno podeljen na tipično muški i tipično ženski. Takvo energetsko stanje povezano je s dubokim uvidima, ili pak s intenzivnim osećanjima, tenzijama. Naučiti prepoznavati i ponašati se u skladu s Mesečevim fazama tradicionalno se smatra temeljem mudrosti, zbog mogućnosti sagledavanja, gradnje i doživljavanja iskustva kojeg nazivamo život na planeti Zemlji.

 

Pun Mesec, takođe, predstavlja prijemnik frekvencija sa Zemlje, i u punom krugu je šalje svemiru. Narodni običaj da se punom Mesecu pokazuje novčanica u levoj, visoko uzdignutoj ruci, proizlazi iz iskonskog verovanja da pun Mesec oplođuje naše želje.

 

Magijska uputstva vezana uz važnost shvatanja da će Mesec doslovno poslati vašu poruku. To znači da će on upravo ono vaše najiskrenije, najiskonskije stanje prepoznati i poslati kao vašu želju.

 

Šta nam donosi pun Mesec u Vodoliji: Da li ste odlučili šta biste to mogli da kod sebe promenite?

 

Pokažite punom Mesecu šta želite. Ako postoji strah u srcu, slabost u telu ili neodlučnost u umu, sada je trenutak da učinite ono najbolje - a to je da podržite komunikacijske odnose unutar sebe. Odlučite da počnete da sarađujete sa samim sobom. Temeljna karakteristika ere Novog doba jeste promena unutar komunikacijkih odnosa. Pun Mesec u Vodoliji, 18. avgusta 2016. godine, podupire ulazak u dimenziju svesnosti koju vezujemo uz eru Vodolije.

 

Smatra se da je zvezdani portal za ulazak u novu dimenziju svesnosti otvoren tri dana pre i tri dana posle dana punog Meseca. Osvešćivanje komunikacijskih odnosa između diferenciranih aspekata unutar naše ličnosti tradicionalno se odnosi na osvešćivanje arhetipa unutrašnje žene, arhetipa unutrašnjeg muškarca i arhetipa unutrašnjeg deteta.

 

Nakon što smo prošli doba matrijarhata i patrijarhata, ulazimo u doba deteta. U svim ovim strahotama modernog doba, možda je vreme da pogledamo oko sebe dečijim očima. Iskreno, spontano, kreativno, i s puno ljubavi, i uvijek "k meni" - govori Boginja neba.

 

( Tekst: Dipl. defektologinja, andragoginja Jelena Takač )
makonda-tracker