Tokom 17. i 18. avgusta

Šta nam donosi pun Mesec u Vodoliji: Da li ste odlučili šta biste to mogli da kod sebe promenite?

0
Na dan 16. avgusta 2016. godine, Mesec je ušao u Vodoliju u poslepodnevnim satima i energija raste. Dobro je ako ste taj dan proveli aktivno, završavajući nešto što ste ranije počeli...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako se budete čudno osećali ovih dana, budete nervozni, napeti, ćudljivi, skloni nesanici, emotivni, jer će Mesec biti u Vodoliji i oseća se uticaj punog Meseca, posebno od danas, te u naredna dva dana. Na dan 16. avgusta 2016. godine, Mesec je ušao u Vodoliju u poslepodnevnim satima i energija raste, te je dobro ako ste taj dan proveli aktivno, završavajući nešto što ste ranije počeli.

 

To je dan preokreta i ako ga iskoristimo za popravljanje, poboljšanje, ili korekciju nečega tada ćemo moći da budemo o zadovoljniji onim što smo učinili u prve dve faze Meseca, koje su bile u prethodne dve nedelje (mlad Mesec i prva četvrt).

 

U prepodnevnim satima je Mesec bio u Jarcu, te je bilo više poslovnih aktivnosti, ili obaveza i dužnosti. Do 18.30h dobro je bilo biti aktivan i to naročito trošiti energiju bilo na popravljanje nečega, ili na neki preokret, promenu, a nakon toga biti pasivan, odmarati i štedeti energiju. Ako energiju preterano koristimo pod najjačim dejstvom punog Meseca, dolazi do iscrpljenosti, a u narednim danima ne možemo tako lako da povratimo izgubljeno.

 

Tranzitno Sunce danas zatvara egzaktan trigon sa retrogradnim Uranom u znaku Ovna: Nikada nećemo zaboraviti 16. avgust!
 

Preporučljivo je i dobro za zdravlje da se odmaramo, opuštamo se i radimo više na svom unutrašnjem miru, oslobađamo se napetosti i stresa, na način koji je nama blizak, ali pasivan način, bez preteranog trošenja psihičke i fizičke energije. Odmor, opuštanje bilo meditacijom, bilo na neki sličan način, dubokim disanjem, vežbama disanja, slušanje opuštajuće muzike, relaks masaže, lagane šetnje i što više i spavanja, savetuju se tokom 17. i 18. avgusta.

 

Što više uspete da se oslobodite unutrašnjeg nemira, napetosti i grča, omogućićete sebi da unutrašnjem mirom izbegnete konflikte sa drugima. Takođe je dobro da promenite način ishrane, da smanjite unos tečnosti, voća, posebno slatkog voća i izbacite slatikiše, ako želite da se bolje osećate i da oslabite. Kada je pun Mesec, onda je to itekako moguće.

 

Hrana koju koristite treba da bude čvrsta, topla i posebno je dobro da to budu mahunarke koje u sebi sadrže B vitamin, kao i magnezijum, koji povoljno utiče protiv depresije, pomaže nervnom sistemu i potpomaže opuštanje.

 

Imaginacija i intuicija mogu biti izuzetno povećane u noći punog Meseca i dobro bi bilo da ih sledite. Mesec će biti u sekstilu sa Uranom, a Sunce u trigonu egzaktnom i doneće mnogima promene na bolje, posebno vatrenim znacima: Lavovima rođenim u periodu od 14. do 17. avgusta, osobama u znaku Strelca rođenim u periodu od 13. do 16. decembra i Ovnovima rođenim u periodu od 12. do 16. aprila, kao i osobama sa podznakom u Vodoliji.

 

makonda-tracker