astrologija

4 ključna datuma u drugoj polovini septembra: Od 17. slede tranziti koji će promeniti život svakog horoskopskog znaka

0

Ovaj period označava vreme ravnoteže, harmonije i refleksije.

SEPTEMBAR VAŽNI DATUMI
SEPTEMBAR VAŽNI DATUMI foto: Shutterstock / MargJohnsonVA

Kako se jesen približava, sezona zvanično počinje sa početkom Vage 22. septembra, a zajedno sa promenom sezone, doživećemo neke fascinantne planetarne tranzite, uključujući značajne povratke sa spoljnih planeta koje obećavaju da će oblikovati mesec koji je pred nama.

 

Ovo su 3 najvažnija dana u drugoj polovini septembar 2024. koji će doneti duboke promene:

 

17. septembar: Pun mesec i delimično pomračenje Meseca u Ribama


Kako puni mesec izlazi 17. septembra, praćen delimičnim pomračenjem Meseca, očekuju se izvanredni događaji. Sa ovim lunarnim događajem koji se odvija u intuitivnom znaku Riba, energija će se osećati intenzivno, onostrano i duboko transformativno.

 

Dodatno, i Saturn i Neptun će biti retrogradni, pozicionirajući se blizu Meseca, pojačavajući ovo kosmičko iskustvo.

 

Dani koji okružuju ovo pomračenje — i pre i posle — mogu imati trenutke koji menjaju život, posebno u oblastima koje utiču na čovečanstvo u celini.

 

VAŽNI DATUMI U DRUGOJ POLOVINI SEPTEMBRA
VAŽNI DATUMI U DRUGOJ POLOVINI SEPTEMBRA foto: rangizzz/Shutterstock

Budite spremni za značajne promene na globalnoj sceni, bilo u političkim pokretima, društvenim strukturama, pa čak i zdravstvenim i biološkim pitanjima.

 

Obično su puni meseci idealno vreme za rituale manifestacije, gde otpuštate ono što vam više ne služi dok mesec počinje da opada.

 

Međutim, tokom pomračenja energija je drugačija. Nije pravo vreme za postavljanje namera ili ispoljavanje ličnih želja. Umesto toga, prihvatite ovaj redak kosmički trenutak okupljajući se sa prijateljima i porodicom.

Proslavite pomračenje uz logorsku vatru i simbolično bacite semenke susama u plamen – ulivajući svoje nade i pozitivne želje za veće dobro.

 

22. septembar: Počinje sezona Vaga


Dok je Devica vladala veći deo septembra, 22. sunce prelazi u Vagu, označavajući početak sezone Vage i zvanični početak jeseni na severnoj hemisferi.

 

Ova sezonska promena donosi osećaj ravnoteže, lepote i društvene povezanosti. To je takođe vreme kada pozdravljamo hladnije dane, sve začinimo bundevom, a razigrana transformacija susedstva počinje da se pojavljuje jesen i ukrasi za Noć veštica.

 

SEZNONA VAGE DONOSI PROMENE
SEZNONA VAGE DONOSI PROMENE foto: Shutterstock/Allexxandar

Sezona Vage je vreme za prihvatanje harmonije, negovanje odnosa i izlazak iz zone udobnosti.

 

Bilo da zaronite u sezonske svečanosti ili odvojite vreme pre nego što se upustite u svoje jesenje avanture, sada je savršeno vreme da negujete svoj društveni život.

 

Steknite nove prijatelje, ojačajte postojeće veze i dopustite da vas zanese magija ovog prelaznog vremena.

 

22. septembar: Venera ulazi u Škorpiju


22. septembar ove godine ima značaj iz još jednog razloga — Venera napušta Vagu i ulazi u intenzivne vode Škorpije. Ova tranzicija označava duboko uranjanje u srce naših želja i emocija.

 

Kao što Sade Jackson pronicljivo kaže, „Ovako dolazimo do srži naše senzualnosti“, podstičući nas da istražimo šta zaista želimo od naših odnosa.

 

Sa Venerom u Škorpiji, očekujte neosporan porast strasti i intenziteta unutar romantičnih veza.

 

OD 22. SEPTEMBRA BIĆE VIŠE LJUBAVNIH VEZA
OD 22. SEPTEMBRA BIĆE VIŠE LJUBAVNIH VEZA foto: Shutterstock

Kolektivna energija će se pomeriti ka smelim i provokativnim iskazima naklonosti, izazivajući želju za pomeranjem granica i traženjem dubljih emocionalnih iskustava.

 

Ovaj period se takođe može uskladiti sa smelim i evokativnim temama u medijima i filmovima, stvarajući fascinantnu povratnu petlju smele energije.

Venera u Škorpiji vas poziva da skinete slojeve i otkrijete šta se nalazi ispod površine u ljubavi i intimnosti. Vreme je da prihvatite ranjivost i istražite dubine svog emocionalnog sveta.

 

26. septembar: Merkur ulazi u Vagu

 

Kako se septembar bliži kraju, mesec nudi jedan poslednji veliki astrološki događaj 26. — Merkur izlazi iz Device i ulazi u Vagu.

 

Ovim tranzitom, Merkur završava drugu promenu znaka u toku istog meseca, postavljajući teren za živu komunikaciju i društvene veze.

Možda ćete čak čuti i nekoliko šala o Merkurovim brzim smenama!

 

Merkur u Vagi donosi društvenu, šarmantnu energiju na sto. Vreme je za živahne razgovore, harmonične razmene i fokus na poštenju u komunikaciji.

 

MERKUR UTIČE NA ŽIVOTE OD DRUGE POLOVINE MESECA
MERKUR UTIČE NA ŽIVOTE OD DRUGE POLOVINE MESECA foto: Profimedia

Ovaj tranzit podstiče i želju za zabavom i zabavljanjem, što ga čini odličnim vremenom za društvena okupljanja i izgradnju odnosa.

 

Pored toga, ovaj tranzit pojačava moć manifestacije. Kardinalna vazdušna energija Vage, u kombinaciji sa brzinom Merkura, pomaže da se želje i namere uzdignu do novih visina.

 

Iskoristite ovo vreme da razjasnite šta zaista želite. Sa Merkurom u Vagi, usklađivanje vaših ciljeva sa vašim dubljim željama postaje ne samo lakše već i isplativije. Vreme je da se povežete, komunicirate i manifestujete sa milošću i namerom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Šta je mundalna astrologija?

 

makonda-tracker