pripremite se

Retrogradni Uran donosi ogromne promene – kome će se život okrenuti naopačke, a kome se smeše ljubavna i novčana sreća?

0

Retrogradni Uran je astrološki događaj koji se dešava jednom godišnje i traje oko pet meseci.

Retrogradni Uran donosi velike promene
Retrogradni Uran donosi velike promenefoto: Irina Dmitrienko / Alamy / Alamy / Profimedia

Uran je planeta inovacija, slobode, promene i revolucije. Kada krene u retrogradni hod, ovaj uticaj postaje introvertan, što znači da se ove velike promene dešavaju unutar nas, terajući nas da preispitamo norme, pravila i sisteme koji nas sputavaju.

 

Uranova energija može biti iznenadna, neočekivana i, ponekad, dramatična, ali donosi i mogućnost za duboke transformacije i oslobađanje od svega što nas guši.

 

Retrogradni Uran 2024: Kada i šta očekivati

 

U 2024. godini Uran kreće retrogradno 29. avgusta i nastaviće svoj retrogradni hod do 27. januara 2025.

 

Tokom ovog perioda, mnogi od nas će se suočiti sa unutrašnjim nemirima, potrebom za oslobađanjem od starih obrazaca i uslovljenosti koje nas sprečavaju da ostvarimo svoj puni potencijal.

 

Uran vlada Vodolijom, znakom revolucije i inovacija, što znači da će ovaj retrogradni ciklus doneti priliku da se oslobodimo konvencionalnih obrazaca i razmišljamo van okvira.

 

Kako retrogradni Uran utiče na svih 12 znakova zodijaka

 

Ovan

 

Lejdi Gaga je Ovan
Lejdi Gaga je Ovanfoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Retrogradni Uran može doneti iznenadne promene u vašem društvenom krugu ili u vašim dugoročnim planovima. Možda ćete preispitivati svoje prijatelje i ambicije, tražeći više slobode i autentičnosti. Osećaćete snažan impuls da redefinišete svoju ulogu u društvu.

 

Bik

 

Džordž Kluni je Bik
Džordž Kluni je Bikfoto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Budući da se Uran već neko vreme nalazi u vašem znaku, retrogradnost može izazvati promene u vašem identitetu i načinu na koji doživljavate sebe. Moguća su preispitivanja vezana za finansije, stabilnost i vrednosti. Očekujte transformacije koje će vas osloboditi starih uverenja.

 

Blizanci

 

Anđelina Džoli je Blizanac
Anđelina Džoli je Blizanacfoto: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ovo je vreme kada se možete suočiti sa promenama u vašoj duhovnosti i filozofiji života. Retrogradni Uran vam daje priliku da preispitate svoje dublje uverenje i razmotrite nove puteve koji će vam omogućiti više slobode i kreativnosti.

 

Rak

 

Sofija Vergara je Rak
Sofija Vergara je Rakfoto: EPA/PAUL BUCK

Retrogradni Uran može izazvati promene u vašim dugovima, nasledstvu ili zajedničkim resursima. Ovo je dobar period da preispitate svoje odnose sa drugima i pronađete nove načine za finansijsko upravljanje ili investiranje. Oslobađanje od emocionalnih tereta je takođe ključno.

 

Lav

 

Ben Aflek je Lav
Ben Aflek je Lavfoto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Uran u retrogradnom hodu doneće vam izazove u partnerskim odnosima. Možda će doći do neočekivanih promena u vezi ili braku. Osećaćete potrebu za većom autonomijom u ljubavi i partnerstvima. Ovo je prilika da redefinišete svoje odnose i postavite zdravije granice.

 

Devica

 

Blejk Lajvli je Devica
Blejk Lajvli je Devicafoto: EPA-EFE/NILS MEILVANG

Ovo je period u kom biste mogli preispitivati svoju svakodnevnu rutinu, posao ili zdravlje. Uranova retrogradnost vas može naterati da oslobodite prostor za inovativne promene u svakodnevnom životu, bilo da je to kroz promenu radnog okruženja, uvođenje novih zdravstvenih navika ili reorganizaciju svakodnevice.

 

Vaga

 

Hju Džekmen je Vaga
Hju Džekmen je Vagafoto: EPA / ETTORE FERRARI

Retrogradni Uran može doneti iznenadne promene u vašem ljubavnom životu ili kreativnim projektima. Osećaćete snažan impuls da izrazite svoju individualnost u ljubavi i umetnosti. Ovo je idealno vreme da prekinete sa starim obrascima koji vas sputavaju i da se posvetite onome što vas istinski inspiriše.

 

Škorpija

 

Rajan Gosling je Škorpija
Rajan Gosling je Škorpijafoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Promene u porodici ili domu su moguće tokom ovog retrogradnog ciklusa. Uran vas može naterati da preispitate odnose sa članovima porodice ili da oslobodite prostor za promene u domu. Ovo je vreme da se oslobodite svega što vas emocionalno ili fizički sputava kod kuće.

 

Strelac

 

Skarlet Johanson je Strelac
Skarlet Johanson je Strelacfoto: EPA / Mohammed Badra

Ovaj period donosi promene u vašem načinu komunikacije, razmišljanja i učenja. Retrogradni Uran vas može podstaći da istražite nove ideje i metode koje vas oslobađaju starih ograničenja u načinu na koji razmišljate i prenosite informacije.

 

Jarac

 

Kejt Midlton je Jarac
Kejt Midlton je Jaracfoto: Shutterstock / Profimedia/ Savina Nataliia

Finansijske promene su na pomolu, a Uranova retrogradnost donosi potrebu za preispitivanjem vašeg odnosa prema novcu i resursima. Oslobađanje od strahova i ograničenja povezanih sa sigurnošću i materijalnim dobrima može vam pomoći da stvorite stabilniju osnovu za budućnost.

 

Vodolija

 

Ešton Kučer je Vodolija
Ešton Kučer je Vodolijafoto: Frederick M. Brown / Zuma Press / Profimedia

Pošto Uran vlada vašim znakom, retrogradnost će vas podsticati da preispitate svoje lične slobode i način na koji izražavate svoju individualnost. Osećaćete snažan nagon da redefinišete svoje odnose sa svetom i da se oslobodite svega što vas sprečava da budete potpuno autentični.

 

Ribe

 

Eva Mendez je Riba
Eva Mendez je Ribafoto: EvaMendes/Instagram

Uranova retrogradnost donosi promene u vašoj podsvesti i duhovnosti. Ovo je vreme kada biste mogli istražiti skrivene aspekte sebe i osloboditi se starih emocionalnih blokada. Osećaćete potrebu da se oslobodite unutrašnjih ograničenja i da se povežete sa svojom dubljom intuicijom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najgore horoskopske kombinacije

 

makonda-tracker