astro prognoza

Kako će Plavi Mesec uticati na pripadnike svih horoskopskih znakova? Od 19. avgusta za mnoge nastupa – preokret

0

Ukoliko vaša natalna karta pokazuje da imate planete u fiksnim znakovima, pun mesec u Vodoliji mogao bi da ima veliki značaj za vaš dalji život.

Avgustovski Plavi (pun) Mesec nastupa 19. avgusta
Avgustovski Plavi (pun) Mesec nastupa 19. avgustafoto: Tongsai/Shutterstock

Naredni pun mesec nastupa 19. avgusta 2024, a u pitanju je takozvani Plavi Mesec, koji će ovog puta biti u polju horoskopskog znaka Vodolije.


Ovaj astronomski događaj donosi talas električne i revolucionarne energije koja podstiče buđenje i skokove, motivišući nas da promenimo nešto dugoročno.


Pun mesec u Vodoliji posebno će biti značajan za ljude rođene s planetama u fiksnim znakovima (odnosno u Biku, Lavu, Škorpiji i Vodoliji). Oni bi mogli da dožive intenzivna osećanja napetosti, nezadovoljstva i frustracije zbog aktuelne životne situacije.

Međutim, pred njima su i proboji i neočekivane promene planova koje bi mogle da ih inspirišu da učine nešto drastično, radikalno, potpuno nepredviđeno.

 

Izraz 'Plavi Mesec' se odnosi na to kada vidimo pun mesec dva puta mesečno.
Izraz "Plavi Mesec" se odnosi na to kada vidimo pun mesec dva puta mesečno.foto: Shutterstock

Ovog meseca, polaritet Lav-Vodolija biće u centru pažnje, a pun mesec će uticati na to kako integrišemo sebe i svoju individualnost u zajednicu i širi kontekst, kako uklapamo svoj kreativni izraz u grupi i kako uslađujemo svoje lične interese sa tuđima.


Tokom vladavine Lava, doba godine koji nas usredsređuje na nas same i na naše kreativne impulse i želje, pun mesec u Vodoliji podsetiće nas na moć povezivanja i saradnje. To je prilika da sagledamo svoje živote sa distance, iz ptičje perspektive, kako bismo prepoznali jesmo li bili previše egocentrični i opsednuti sopstvenim iskustvima, problemima, težnjama... toliko da smo propustili važne stvari koje nas okružuju.


Takođe, naredni pun mesec će nam skrenuti pažnju i na naš odnos prema tehnologiji, internetu i društvenim mrežama, tj. na koji način oni utiči na naš kvalitet života i odnos prema sebi i drugima.

 

Plavi Mesec dogodiće se 19. avgusta
Plavi Mesec dogodiće se 19. avgustafoto: Shutterstock/Paramonov Alexander

Narednih 20 godina će tema tehnologija i transformacije odnosa između ljudi i nje biti veoma važna zbog tranzita Plutona u Vodoliji, a trenutno Plavi pun mesec u Vodoliji stavlja to pitanje u fokus. Nateraće nas da razmislimo o tome kako izgledaju naši životi i koliko smo opsednuti ekranima, kako ono što vidimo na njima utiče na nas i koliko se oslanjamo na telefon u životu.

 

To je prilika da se oslobodimo navika koje nam ne donose ništa dobro, malo se više oslonimo na sebe i posvetimo se ljudima koji nas okružuju umesto ekranima.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Zamke retrogradnog Merkura

 

makonda-tracker