astro

Šta nam donosi retrogradni Merkur u Lavu? Ovnove očekuje veći priliv novca, dok Rakovi moraju da smanje svoje apetite

0

Od 5. avgusta Merkur je retrogradan u Lavu. Saznajte kako će ova promena nadalje uticati na svaki znak Zodijaka

Merkur je u Lavu od 19. jula
Merkur je u Lavu od 19. julafoto: Shutterstock/Daniel Eskridge

Merkur je planeta koja upravlja sferom komunikativnosti, učenja i razmišljanja. Lav sa kojim se 19. jula ukrstio predstavlja vatreni znak, koji je oličenje samopuzdanja i inventivnosti.

 

Merkur u Lavu dosta može uticati na to kako samo sebe vidimo, ali i na to kako se prezentujemo u svetu.

 

U nastavku teksta saznajte kako ove promene utiču na svaki znak Zodijaka i na koji način bi bilo najbolje da se nosite sa ovom novom energijom koja trenutno vlada.

 

OVAN

 

Ovan
Ovanfoto: Shutterstock / Dzhulbee

Ovnovima će period Merkura u Lavu biti plodonosan za prezentovanje svojih ideja svetu – vaša motivisanost i inspiracija dosegnuće svoj vrhunac. Osećaćete se razigrano i želećete da se zabavljate, pa sebi to i dopustite. U romantičnom smislu, bićete senzualni i zavodljivi, i možda je baš sada pravo vreme da se prepustite svojim emocijama. Usmerite novu energiju na produktivnost. Očekuje vas i veći priliv novca.

 

BIK

 

Bik
Bikfoto: Shutterstock / Dzhulbee

Tokom ovog perioda Bikovi će biti ekstremno vezani za porodicu i kuću. Brinućete pojačano za članove svoje porodice i želećete da provodite vreme sa njima, a ovaj trenutak je najidealniji za renoviranje ili ulepšavanje doma u kom boravite. Okupljajte se sa familijom i razrešite postojeće probleme, ali potrudite se da novu energiju umirite tako da ne budete preveliki control freak.

 

BLIZANCI

 

Blizanci
Blizancifoto: Shutterstock / IVASHstudio

U ovom periodu vaša komunikativnost doseže svoj maksimum, a želja za novim znanjima pomera do sada poznate granice. Idealno je vreme ua sklapanje novih poznanstava i prijateljstava, kao i za odlaske na kraća putovanja i avanture. Učestvujte u značajnim diskusijama, ali datu energiju nemojte trošiti na rasprave, već je usmerite na prikupljanje korisnih znanja.

 

RAK

 

Rak
Rakfoto: ANTON URICH/Shutterstock

Rakovi ovaj period treba da iskoriste kako bi sredili svoje finansije; idealno je vreme da napravite rezime svojih dosadašnjih prihoda i troškova, te iz toga izvučete neki novi plan za budućnost. Dobro se pogledajte u ogledalo i promislite o tome šta posedujete i šta smatrate bitnim u životu. Ne preterujte u ekstravagantnim pokušajima da prikažete veće bogatstvo od onoga kojim raspolažete. Unovčite svoju vrednost i potrudite se da budete prepoznati prema svojim talentima.

 

LAV

 

Lav
Lavfoto: Shutterstock/Julia Ardaran

U periodu kada Merkur "gostuje" u sferi vašeg znaka, osećaćete se samouvereno i društveno. Ovo je idealno vreme da poradite na sebi i svojoj pojavi u svakom smislu. Može se dogoditi da individue kojima ste okruženi pokušavaju da izvrše određene pritiske ili utiču na vas; nemojte upadati u vatru, već budite strpljivi i saslušajte savete drugih koji mogu biti dobronamerni.

 

DEVICA

 

Devica
Devicafoto: Ironika/Shutterstock

Spiritualnost i metafizičke teme biće teme koje zaokupljaju vaše misli u ovom periodu. Možda će se u vama razviti želja za istraživanjem nekih novih verovanja, ali nemojte biti isuviše tajnoviti i zatvarati se u svoj svet. U redu je odvojiti vreme za sebe i pronaći duševni mir, ali ne odsecajte sebe od ostatka sveta. Očekuju vas zanimljive ponude u smislu poslovnih putovanja.

 

VAGA

 

Vaga
Vagafoto: ANTON URICH/Shutterstock

Merkur će Vagama omogućiti lakšu komunikaciju, pre svega u poslovnom okruženju. To znači da ćete moći sa lakoćom da prikažete i ostvarite neke svoje ideje dok učestvujete u važnim diskusijama. Bitni kontakti će ući u vaš život tokom ovog perioda, prema tome budite otvoreni ka saradnji sa drugima. Ovo je period pun novih mogućnosti.

 

ŠKORPIJA

 

Škorpija
Škorpijafoto: ANTON URICH/Shutterstock

U ovom periodu očekuju vas pojačane obaveze i odgovornosti. Vaša mogućnost da izađete na kraj sa velikim brojem obaveza u kratkom vremenskom roku biće na testu, a možete očekivati i da će veliki poslovni projekti biti povereni upravo vama. Fokusirajte se i dokažite da ste sposobni da uradite sve što vam padne ruke.

 

STRELAC

 

Strelac
Strelacfoto: Tatyana Volkova/Shutterstock

Ovo je idealno vreme da proširite svoje horizonte i intelektualno se razvijate. Uzbudljiva nova životna putovanja uključuju iskustva koja će obogatiti vaš lični život u svakom smislu, pa je sada idealno vreme da poradite dodatno na svom obrazovanju ukoliko ste to imali u planu. Obratite pažnju na zdravlje svog oca u ovom periodu.

 

JARAC

 

Jarac
Jaracfoto: Shutterstock/ANTON URICH

Posvetite se svom zdravlju i preventivno se pregledajte kod lekara, kako ovaj period može da donese određene zdravstvene probleme za vaš znak. Vreme je da se pozabavite sopstvenom finansijskom sigurnošću, a ovo je i vreme kada možete doći do otkrića nekih skrivenih informacija od značaja. Ovo je idealno vreme za dugoročne promene, te se ne bojte da načinite potrebne korake kako biste ih i ostvarili.

 

VODOLIJA

 

Vodolija
Vodolijafoto: Ironika/Shutterstock

Ovo je period kada vaša komunikacija i odnosi sa drugima na svim poljima cvetaju. Idealno je vreme da u poslu preuzmete inicijativu i zauzmete se za svoje ideje i uspeh je zagarantovan. Ukoliko ste singl, na emotivnom planu očekujte da ćete upoznati nekoga ko je pogodan kandidat za brak. Iskoristite svoj izraženi šarm i komunikativnost kako biste stvorili nove i ojačali postojeće konekcije sa ljudima.

 

RIBE

 

Ribe
Ribefoto: Krakenimages.com/Shutterstock

Obratite pažnju na svoje zdravlje – naročito je poželjno da izmenite svoju dnevnu rutinu u smislu zdravijeg načina ishrane i bavljenja sportskim aktivnostima. Ukoliko na pravilan način budete artikulisali svoje ideje, na poslu vas očekuju fantastične prilike za nove uspehe. Idealno je vreme da iskomunicirate postojeće probleme. Obratite pažnju na zdravlje svoje druge polovine.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ponovna ljubav Brad Pitta i Jennifer Aniston?

 

makonda-tracker