ASTROLOŠKE PROGNOZE

Kako da se izborite s njim na najbolji način? Retrogradni Merkur nas vreba i ovog avgusta, ali ovako ga možete pobediti

0

Od 5. do 28. avgusta ćemo se suočiti s retrogradnim Merkurom, ali postoje načini da iskoristite njegovu energiju na najbolji način.

Retrogradni Merkur će zavladati ovog avgusta, ali može nam biti i prilika za rast i napredak
Retrogradni Merkur će zavladati ovog avgusta, ali može nam biti i prilika za rast i napredakfoto: Shutterstock / Ironika

Već 5. avgusta 2024. Merkur će postati retrogradan u znaku Device, a 28. avgusta će se vratiti u direktno kretanje u znaku Lava. Iako je retrogradni Merkur poznat po tome što vraća bivše u život i nije baš pogodan za tehnologiju, ipak, ovaj period je takođe povoljan za duhovni i materijalni rast.

 

Ovih 5 saveta će vam pomoći da iskoristite energiju retrogradnog Merkura i iskoristite ovo vreme na najbolji način!

 

Savet broj 5: Ne reagujte impulsivno

 

Skloni smo da preterano reagujemo čak i na manje detalje tokom perioda astrološke napetosti. Takva ekspresivnost često dovodi do negativnih posledica, koje onda moramo da ispravljamo. Pronađite tehniku koja vam odgovara i koja će vam pomoći da smirite impulsivnost, na primer, to mogu biti vežbe disanja. Ne zaboravite da direktno pitate osobu šta je tačno mislila pre nego što sami izvedete zaključke. Nesporazum je pravi prijatelj retrogradnog Merkura, ali nemojte ga slediti!

Savet broj 4: Odmor od društvenih mreža 

 

Retrogradni Merkur je odlično vreme za smanjenje vremena ispred ekrana! Videćete koliko više slobodnog vremena imate kada ograničite korišćenje društvenih medija. Usmerite svoju energiju drugačije: posetite novo mesto, probajte nova jela, unesite zdravu naviku u svoju rutinu.

 

Savet broj 3: Pazite na troškove

 

Tokom perioda retrogradnog Merkura, možda nećemo biti racionalni u svojoj potrošnji. Zbog toga je bolje odložiti velike kupovine, a takođe treba da budete oprezni sa malim troškovima: oni vam mogu uticati na ceo porodični budžet. Tokom ovog perioda kupujte samo one stvari koje su zaista neophodne.

 

Retrogradni Merkur može uticati na velike troškove, pa pripazite na kupovinu i budžet
Retrogradni Merkur može uticati na velike troškove, pa pripazite na kupovinu i budžetfoto: Dean Drobot/Shutterstock

Savet broj 2: Ne plašite se da se otvoreno izrazite

 

Retrogradni Merkur nije vreme za skrivanje od sveta! Ove godine, on će biti u vatrenom horoskopskom znaku, pa ne propustite priliku da se pokažete svetu. Ako postoje problemi na poslu, ne ustručavajte se da podelite svoju viziju njihovog rešavanja, čak i ako se ne uklapa u okvire. Mogu vam pasti neočekivane ideje i obavezno ih zapišite! Možete početi da razmišljate o renoviranju svog doma i razmatranju različitih predloga za poboljšanje enterijera. Oslobodite svoju kreativnost! Ali zapamtite: prvo razmislite o planu i kupovini, a tek nakon retrogradnog Merkura počnite da ih sprovodite.

 

Savet broj 1: Sagledajte i cenite svoju prošlost

 

Retrogradni Merkur je uvek povezan sa prekidom naših uobičajenih aktivnosti i okretanjem ka našoj unutrašnjoj strani. Najbolja stvar koju možete učiniti tokom retrogradnog Merkura je da cenite putovanje koje ste već prešli. Na primer, setite se šta ste radili tokom poslednjeg retrogradnog Merkura i uporedite to sa onim što radite sada. Takvo razmišljanje će vam omogućiti da jasnije vidite svoje smernice za budućnost. Ne bi trebalo da doživljavate ovaj period na negativan način. Retrogradni Merkur je jedna vrsta stanice koja vam omogućava da procenite svoje snage i da se radujete svojim dostignućima.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Ako verujete u retrogradni Merkur, poslušajte astrološkinju

 

makonda-tracker