ASTROLOGIJA

Stiže nam POMRAČENJE SUNCA 8. aprila i donosi ROLERKOSTER: Čuvajte se EMOCIJA i donošnja odluka koje utiču na budućnost

0

Sezona prolećnog pomračenja 2024. zatvoriće se potpunim pomračenjem Sunca 8. aprila u znaku Ovna. Ovaj period pomračenja naglašava transformacije u oblasti partnerstava.

POMRAČENJE SUNCA OD 8. APRILA
POMRAČENJE SUNCA OD 8. APRILA foto: Shutterstock/Warachai Krengwirat

Zbog toga će u narednim mesecima biti revidirani dosadašnji sporazumi na svim nivoima – od malog biznisa do međunarodnih odnosa.

 

Sunce je svetilo dana, Mesec je svetilo noći. U pomračenju Sunca nema Sunca koje simbolizuje svest, ali ima mnogo Meseca, tj. osećanja i emocije. Funkcije svetiljke koja je pomračena obavlja druga svetiljka. U ovom slučaju, svako pomračenje daje blok. Tako se u narednim danima pre i posle pomračenja Sunca jasnoća, volja, svest zamenjuju osećanjima i emocijama.

 

Čovek ne vidi svesno svoju centralnu ulogu, pa može da demonstrira šta treba da se krije. Osećanja i emocije su vidljivi, ali često nema razumevanja stvarne pretnje. Tokom pomračenja Sunca, snaga podsvesti je maksimalna, ali uz izvesna izobličenja, jer... osećanja potiskuju um, kaže astrolog Marina Skadi (Marina Sokolova) .

 

 

Sa pomračenjem Sunca na severnom čvoru, budućnost nije jasna. Postoji strah od onog što dolazi. Čovek ne shvata svoju budućnost, ne vidi, ne oseća i ne razume kako da iskoristi šanse i prilike.

 

Stvarnost je iskrivljena kako je Sunce pomračeno. Novo, nepoznato se percipira u iskrivljenoj stvarnosti. A na Mesecu se javljaju strahovi od vidljivosti, pošto je previše noćnog svetla, tj. Mesec je neadekvatan. Postajemo zabrinuti, postoji strah od pokazivanja sebe, svojih talenata i sposobnosti.

 

Koridor prolećnog pomračenja počeo je 25. marta pomračenjem Meseca u Vagi, a zatvoriće ga pomračenjem Sunca 8. aprila. Za vreme pomračenja Sunca važno je pravilno povezati unutrašnje i spoljašnje, lično i društveno, pošto se ovaj astrološki događaj uvek dešava na mladom mesecu, tj. pod aspektom konjunkcije Sunca i Meseca.

 

STIŽE POMRAČENJE SUNCA I DONOSI ROLERKOSTER EMOCIJA
STIŽE POMRAČENJE SUNCA I DONOSI ROLERKOSTER EMOCIJA foto: IgorZh/Shutterstock

 

Datumi ili tačke pomračenja su prilike za ponovno pokretanje u određenim oblastima života. Ovo je mesto u horoskopu gde osoba može dati, upotpuniti, osloboditi se ili promeniti postojeće stanje stvari na bolje. Na primer, ako se tranzitno pomračenje dogodi u blizini natalne planete, tada je najlakše resetovati ovu planetu tokom perioda pomračenja. Tokom pomračenja Sunca, možete odbaciti svoje strahove; tokom pomračenja Meseca možete se povući od emocija i početi da razmišljate i delujete svesno.

 

8. aprila doći će do pomračenja Sunca na Uzlaznom lunarnom čvoru u 20. stepenu Ovna, koji je ujedno i mlad mesec, što će doneti „potres“ u interesu budućnosti, obnavljanje, reviziju perspektiva. , uzimajući u obzir prošlo iskustvo. Severni ili Uzlazni čvor podržava sam princip života. A budućnost čoveka leži isključivo u konceptu življenja.

 

Pomračenje Sunca je pomračenje Duha; ono se dešava uvek na mladom mesecu, a ako se dogodi na severnom čvoru, pruža mogućnosti za budućnost, jer je mlad mesec početak novog lunarnog meseca. 8. april 2024. je moćan dan, zato razmišljajte o velikim ciljevima. Ovo je pravo vreme za postavljanje temelja za uspeh, čiji će se rezultati sigurno pojaviti nakon nekog vremena.

 

 

Sunce je sam princip života, energija stvaranja. Predstojeće pomračenje Sunca pripada seriji pomračenja Saros 8 N. Pomračenja se, baš kao i ljudi, rađaju i umiru. Imaju ime i mesto rođenja, pa čak i karakter. Ovog puta, 8. aprila, doživećemo pomračenje dobrog raspoloženja, koje će podstaći domišljatost i doneti blistave misli. Pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila znači da će promene u svim oblastima života izazvati naše lične promene i svako će započeti novu fazu života.

 

Veruje se da tokom pomračenja Sunca na severnom ili uzlaznom lunarnom čvoru morate da donesete važne odluke u vezi sa sobom i svojim ispoljavanjem u spoljnom svetu. Simbol Sunca predstavlja krug kao sliku idealne, harmonične forme. Tačka u centru ukazuje na izvor Svetlosti, aktivnost, ispoljavanje energije iz sebe, iz sebe. Simbol Svetlosti u filozofskom smislu nosi značenje Svesnosti. Ako je svetlost, vidimo, svesni smo šta nas okružuje, šta se dešava. Ovo je simbol Duha, čestica Stvoritelja u svakom od nas.

 

STIŽE POMRAČENJE SUNCA - EMOCIJE SU NA UDARU
STIŽE POMRAČENJE SUNCA - EMOCIJE SU NA UDARU foto: muratart/Shutterstock

 

Stoga, tokom pomračenja Sunca formiramo nameru da se život okrene u pravcu koji nam je potreban, tražimo skrivene talente i sposobnosti u sebi i prilagođavamo svoj karakter.

 

Tokom pomračenja Sunca, pošto je uvek mlad mesec, možete privući nešto u život, dostići novi nivo u svom razvoju i odrediti vektor delovanja. Ukupni rezultat godišnjih doba pomračenja više se manifestuje na nivou događaja velikih razmera. U ovom trenutku se određuju glavni trendovi za narednih 6 meseci. Pokreću se složeni mehanizmi politike i geopolitike, a događaji se veoma dinamično razvijaju. Na međunarodnom planu kontradikcije se intenziviraju, ali to je već kulminacija događaja, nakon čega sledi faza završetka.

 

Pomračenje Sunca 8. aprila u Ovnu pada u period retrogradnog Merkura u Ovnu, kao i tranzita Venere kroz znak Ovna, gde planeta ima status egzila. Još više su naglašeni dugogodišnji nerešivi problemi u sferi ličnih i poslovnih odnosa.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kakve promene nas očekuju u maju?

 

makonda-tracker