astro

Glavne osobine horoskopskih znakova: Ko stalno uleće u romanse, ko uvek diže frku, a bez koga bi svet bio dosadan?

0

Svi horoskopski znakovi imaju određene karakteristike. Tako je neko aroganatn i dominantan, neko prkosan, neko želi slavu, zabavu i lukusz, dok su opet neki skloni sujeti i tome da budu u centru pažnje. 

 

Koji horoskopski znnak stalno drami?
Koji horoskopski znnak stalno drami?foto: ESB Professional/Shutterstock

 

Lav
 

Lav je znak velike fizičke snage i velikog potencijala koji će nesumnjivo biti mudro iskorišćen. Apetiti su mu ogromni, volja čvrsta, a samopouzdanje izraženo.

 

On dobro zna šta želi i kako će to postići. Da biste razumeli Lava, potrebno je da proučite njegovo privatno, profesionalno i društveno okruženje.

 

Lav je taj koji ima dominantnu ulogu ili bar pokušava da je ostvari. Sve što radi od srca je i za nekoga. Na sceni se ponaša kao glumac, čak i kada i sam zamišlja da ga neko posmatra i osuđuje. Potrebna mu je pažnja, divljenje, obožavanje, aplauz.

 

Plodovi njegovog talenta i kreativnosti su bezvredni ako nisu izloženi pogledima drugih. Iako mu ne nedostaje samopouzdanja i njegova sebičnost ima na pretek, on je sujetan i ponekad ne može realno da proceni situaciju.

 

Zavidi onima koji imaju više od njega, ali će pomoći drugima kada primeti da imaju određene sposobnosti. Voli da bude pokrovitelj, pokretač i zaštitnik, veoma je velikodušan u društvu, posebno prema onima koji su mu odani i koje voli. Bez njega bi svet bio dosadan, on je taj koji će svemu dati začin i sjaj.

 

Ne zanima ga ništa prosečno. On čezne za slavom i počastima, darovima i pohvalama. On teži luksuzu i ima nepogrešiv instinkt da prepozna prave vrednosti. Veoma je emotivan, glasan i arogantan, često preuveličava svoj doživljaj i opis nečega, ako nema drame, izmisliće je.

 

Devica

 

Znak Device uživa reputaciju glavnog kritičara i računovođe Zodijaka. Rođeni pod ovim znakom su inteligentni, kritični, spretni i prilagodljivi, ali ono što im nedostaje su intuicija, instinkt, mašta i samopouzdanje.

 

Device lako uče, imaju odlično pamćenje i praktičan um i žele da svoje znanje primene u praksi. Zahvaljujući svojoj spretnosti i preciznosti, oni su stručnjaci za mnoge zanate, a što više rade, to se više udaljuju od drugih.

 

Cene tačnost, veoma su savesni i odgovorni. Ne vole pretvaranje, pretvaranje, snobove i parazite.

 

Sve analiziraju, skloni su kritici jer teže savršenstvu, a toliko im je stalo do svakog detalja da izgube iz vida celinu. Potreban im je neko da ih ohrabri i ohrabri jer nisu nimalo sigurni u sebe. Izbegavaju rizik, posebno kada su u pitanju finansije.

 

Iako deluju hladno i odmereno, veoma su nervozni i zabrinuti. Najčešće su kritikovani zbog nedostatka osećanja i naklonosti. Neke će privući izvesna hladnoća i određena otuđenost, ali kada se posle nekog vremena ništa ne promeni, interesovanje prestaje.

 

 

Vaga

 

Vaga je jedini znak u Zodijaku koji je simbolizovan objektom. Dva dela skale na grafičkom prikazu moraju biti pod jednakim pritiskom da bi ravnoteža postojala, a ravnoteža i harmonija je upravo ono čemu ovaj znak teži.

 

Ali čim postoje dve strane, postoji i neodlučnost, a to je kvalitet koji Vaga ima možda i najviše. Vaga je jedan od najlepših znakova zodijaka, a svakako i najljubazniji.

 

Pripadnici ovog znaka su društveni i veseli, vode računa o svom izgledu, ponašanju i lepom ponašanju. Njima je stalo da žive u lepom i harmoničnom okruženju.

 

Spoljašnji izgled im je veoma važan, često previše. Verujući da se iza lepe i negovane fasade kriju vredna osećanja, pokloniće srce i poverenje krajnje nepouzdanim ljudima.

 

Zamišljaće dobro raspoloženje kada se osećaju loše, a ružne podočnjake prekrivati debelim slojem šminke ili izbegavati kontakte. Neki će ih zbog takvog ponašanja nazvati dvoličnim, ali istina je da samo žele da potisnu sve negativno. Vole komplimente, poklone i više vole laskanje nego iskrenu kritiku. Imaju mnogo poznanika, ali ne i prave prijatelje.

 

Nerado govore o svojoj intimnosti, posebno ako su imali negativna iskustva. Ne žele da izazovu sažaljenje, već divljenje. Mrze se grubosti, agresivnosti i primitivizma. Kada se osete ugroženim, ne brane se već beže, obuzeti panikom

 

Kada se osete ugroženim, ne brane se već beže, obuzeti panikom i strahom. Sve se to pojačava kada su sami; kada je sa njima neko ko ih voli, osećaju se jači i sigurniji.

 

Škorpija

 

Škorpija je znak koji retko otkriva svoju burnu i vruću prirodu spolja. Njeni članovi su tajanstveni i uzdržani, a svoje pravo lice pokazuju samo bliskim ljudima. Krasi ih istinitost i velika energija, a najveća mana im je sklonost destrukciji i samouništenju.

 

Vole humor, posebno crni humor, provokativni su i duhoviti, često cinični i sarkastični. Vladar Mars je Škorpionima dao duh snage i izdržljivosti, kako bi mogli da odole svakojakim uslovima i udarima sudbine.

 

Ne plaše se nepoznatog – što je nešto mističnije, to im je zanimljivije. Međutim, ne vole promene. Njihove najnasilnije reakcije se dešavaju kada stvari idu drugačije nego što su zamišljali.

 

Nedostaje im fleksibilnost, pa umesto da se prilagode novim uslovima, uporno traže uzroke i najčešće okrivljuju druge ljude. Oni su prilično sumnjičavi prema svojoj okolini i o ljudima sude na osnovu intuicije i prvog utiska.

 

Veruju u snove i moć podsvesti, vole da istražuju nepoznata područja i pokušavaju nešto što je zabranjeno. U prijateljstvu, kao i u ljubavi, oni su velikodušni, poverljivi i odani. Ali oni su veoma osvetoljubivi, bez želje ili volje da oproste onome ko ih je prevario. U mladosti su puni bunta i otpora autoritetu, često skloni dekadenciji i porocima.

 

Ne pristaju da žive po tuđim pravilima, bune se protiv konvencija, malograđanštine i predrasuda. Vole novac, ali nisu škrti. Sve će dati onome koga vole i kome veruju.

 

makonda-tracker