astro prognoze

Nema predaha ni posle retrogradnog Merkura: Stiže nam RETROGRADNI MARS, a ova 4 znaka će posebno pogoditi njegov uticaj

0

Koji horoskopski znakovi će najviše osetiti uticaj retrogradnog Marsa u Blizancima krajem 2023. i početkom 2024. godine?

na koga će posebno uticati retrogradni mars?
na koga će posebno uticati retrogradni mars?foto: Kiyko Andrey, Shutterstock

Vladavina retrogradnog Merkura je završena, a reklo bi se da je retko koga poštedela drame i haosa. To ne znači da možemo da odahnemo, jer je vreme za pripremu za novu retrogradnu planetu: Mars!

 

Sledi intenzivan period, do kog ćemo imati samo oko mesec dana pauze, dok ne dođe oktobar, a onda kreću nove neprilike za neke znakove Zodijaka.

 

Mars kreće retrogradno u Blizancima od 30. oktobra 2023. godine, a takvog hoda će biti sve do naredne godine, odnosno 12. januara 2024.

 

Mars će nastaviti sa hodom u Blizancima do 26. marta, što je neobično dugo vremena.

 

Kako je ovo planeta akcije, njegov retrogradni hod doneće gubitak motivacije, a to će se posebno odraziti na 4 horoskopska znaka. 

 

Proverite da li ste među njima:

 

OVAN

 

 

Ovnova vladajuća planeta, Mars, biće retrogradan i to će se i te kako odraziti na vas. Imaćete manje motivacije, a čeka vas borba sa samima sobom. Retrogradni Mars donosi vam sukobe i rasprave koji se mogu gadno završiti. Pripazite kako birate reči, jer posledice mogu biti razorne.

 

blizanci, u vama se vodi prava emotivna borba
blizanci, u vama se vodi prava emotivna borbafoto: Sergey Nivens/Shutterstock

 

BLIZANCI

 

Vi isuviše jako osećate ovaj intenzivan period. Pokušavate da se dokazujete, a unutrašnja borba vas lomi i donosi razne frustracije. Sve to što se skupljalo u vama godinama izlazi napolje, a ljutnja vas pokreće. Naučite kako da kanališete negativne emocije i sebe osnažite na pravi način, a ne da idete na svoju štetu.

 

ŠKORPIJA

 

Retrogradni Mars utiče na vas jer je Mars vaš vladalac; potpiruje vatru u vama i nosi iskušenja, posebno ako osećate da ne dobijate ono što biste želeli i št vam je potrebno. Žudite za intimnošću, ali istovremeno obratite pažnju na to gde je tražite.

 

STRELAC

 

Strasti rastu, a vi gubite samokontrolu. Ne budite destruktivni, več se potrudite da smirite sebe i emocije koje naviru. Ne prosipajte svoje karte, već verujte svojoj intuiciji i stavovima. Strelčevi u braku ili vezi ozbiljno moraju da pripaze na način na koji rešavaju probleme.

 

Bonus video

Srodna duša svakog horoskopskog znaka

 

makonda-tracker