spremite se

LAŽI će biti razotkrivene: Evo kako će RETROGRADNI MERKUR uticati na sve horoskopske znake (od 23. avgusta)

0

Predstojeći retrogradni Merkur neće biti sanažan i intenzivan kao prethodni, ali  će njegov uticaj i te kako biti primetan, kažu astrolozi

retrogradni merkur trajaće od 23. avgusta do 15. septembra
retrogradni merkur trajaće od 23. avgusta do 15. septembrafoto: Africa Studio, Shutterstock

Ukoliko verujete u astrologiju, 23. avgust je za vas vrlo značajan datum jer tada Merkur počinje svoj retrogradni ples!


Predstojeći retrogradni Merkur u ovoj godini trajaće od 23. avgusta do 15. septembra, a on neće biti intenzivan kao prošli, majski, iako će pripadnici svih horoskopskih znakova osetiti njegov uticaj.


Naredni retrogradni Merkur naći će se u znaku Device, koji je povezan sa osvrtanjem na nezavršene poslove, finansijskim smatranjima i planiranjem.

 

Ljudi rođeni u ovom znaku ovično su fokusirani na detalje i sitnice i praktični kada je reč o poslu i završavanju zadataka, a skloni su da završe sve što su započeli. Zahvaljujući svojoj istrajnosti, ispunjavaju sve ciljeve.

 

Ukoliko se u narednom periodu osetite umorno i dezorijentisano, kao da niste sasvim svoji, postoji velika verovatnoća da će to biti pod dejstvom retrogradnog Merkura.


Za većinu znakova Zodijaka nastupiće "komunikaciona kriza" – bukvalno ćete imati poteškoće u razgovoru i odnosu s drugima, a mogle bi da nastupe i smetnje u vidu kasno dobijenih i pogrešno protumačenih poruka.

 

retrogradni merkur trajaće od 23. avgusta do 15. septembra
retrogradni merkur trajaće od 23. avgusta do 15. septembrafoto: HalynaRom/Shutterstock

Pošto retrogradnost Merkura sada počinje u Devici, promenljivom zemaljskom znaku povezanom s logikom, napornim radom, zdravljem, analizom, kompetencijom i inteligencijom, to bi moglo da dovede do toga da se ostvarenje vaših planova zaustavi naglo.


Iako Merkur tehnički vlada Devicom, što umanjuje deo negativnog uticaja (baš zato ovaj retrogradni Merkur neće biti toliko snažan kao raniji ove godine), možete očekivati da će vas ovo iskustvo primorati da se vratite osnovama i ponovo izgradite svoj Univerzum.


Vreme je da stvari budu efikasnije i bolje organizovane jer Devica žudi za smislenošću.


Očekuje se da će ovaj retrogradni Merkur najviše uticati na putovanje, obrazovanje i način na koji se prepuštamo iskustvima jer počinje na 21. stepenu (stepenu Strelca). On izaziva glad za znanjem i dobro zasluženim prosvetljenjima, pa ćete tokom ove retrogradnosti moći malo da se isključite iz spoljnog sveta i nađete put ka unutrašnjem "ja". Usput biste mogli da otkrijete ponešto novo o sebi.

 

merkur počinje svoj retrogradni hod 23. avgusta
merkur počinje svoj retrogradni hod 23. avgustafoto: Profimedia

Na samom završetku čekaju vas intenzivne emocije i naleti strasti, dok ćete se zbog osmog stepena Škorpije naći licem u lice s tajnom koja može da vam promeni život.


Možete očekivati da će isplivati neke potisnute informacije, da će laži biti razotkrivene i da će konačno sve biti jasno. Iako će možda boleti neka saznanja, ona su vam neophodna da biste bili "mirne duše" i otvorenih očiju i kako biste sagledali stvari realno.


Ne ignorišite ono što ne želite da vidite jer će vas samo istina zaista osloboditi.

 

 

BONUS VIDEO

Da li hrišćanstvo i astrologija mogu da idu zajedno?

 

makonda-tracker