astro prognoze

Povratak bivše ljubavi, kriza identiteta: Na koja 4 horoskopska znaka će RETROGRADNI MERKUR najviše uticati?

0

Saznajte da li ste među horoskopskim znacima kojima naredni period neće biti uopšte lak.

Retrogradni Merkur će trajati od 21. aprila do 14. maja
Retrogradni Merkur će trajati od 21. aprila do 14. maja foto: Shutterstock/JKstock

Od 21. aprila do 14. maja trajaće drugi retrogradni Merkur ove godine, a on će biti vrlo nezgodan, jer se događa u tvrdoglavom znaku Bika i donosi opasnu energiju.


Koji je najbolji način da se nosite sa retrogradnim Merkurom u Biku? Iskoristite sve što Bik može da ponudi. Bik je senzualan, odan, pragmatičan, strpljiv i snalažljiv pre svega, piše ConciousReminder.

 

Kada ste frustrirani onim što nemate, odvojite trenutak da budete zahvalni za ono što imate. Verovatno već imate alate koji su vam potrebni da rešite problem, a retrogradni Merkur u Biku može da izazove ponavljajuće probleme koji vas primoraju da izađete iz zone udobnosti i probate nešto novo.

 

Srećom, od 14. maja može da očekujemo ublažavanje većinu haosa koje će izazvati retrogradni Merkur, sve dok Merkur trajno ne izađe iz postretrogradne senke 1. juna. 

Koja četiri horoskopska znaka će osetiti najveći uticaj retrogradnog Merkura?

 

  • Bik

 

Kao što smo rekli, naredni Retrogradni Merku je u Biku što vas čini glavnom metom. Ipak, nije smak sveta, preživećete. Međutim, kako retrografni Merkur prolazi kroz vašu prvu kuću, to može izazvati iskrivljen osećaj sebe, posebno ako ste se oslanjali na odobravanje drugih ljudi da biste se osećali kompletnim.

 

Sami sebi stvarate veliki pritisak da budete savršeni.

 

Ukratko, ne očekujte da će se čuda desiti preko noći tokom ove tronedeljne komunikacijske krize. Pre donošenja bilo kakve veće odluke, period retrogradnog Merkura je mnogo bolje vreme za pauzu i dubok udah.

 

Međutim, sada je odlično vreme da pritisnete dugme "premotavanje" i vratite se u prošlost da biste videli šta ste propustili, prevideli ili zaboravili.


Nakon 14. maja ćete možda rešiti dugotrajnu krizu identiteta, a do trenutka kada Merkur izađe iz perioda posle senke 1. juna, možda ćete se osećati kao jača (i pametnija) verzija sebe. 

 

  • Blizanci

 

Retrogradni Merkur ima snažan uticaj na vas. Da li je to iznenađenje? Na kraju krajeva, Merkur je vaša vladajuća planeta, tako da šta god da se desi Merkuru, desiće se i vama! Merkur će 21. aprila stati retrogradno u vašu 12. kuću završetaka i podsvesnih istina, podstičući vas da zadubite duboko u svoju psihu i slušate svoj unutrašnji glas.

Blizanci će se možda osećati introvertnije nego inače u periodu retrogradnog Merkura.
Blizanci će se možda osećati introvertnije nego inače u periodu retrogradnog Merkura.foto: Shutterstock

Možda ćete se osećati introvertnije nego obično, a ovaj retrogradni ciklus Merkura može dovesti do nedovršenih poslova i dugotrajnih emocionalnih veza koje ste spremni da se oslobodite. 

 

Nakon 14. maja možda ćete konačno pustiti ono što nije vaša obaveza i cilj, a kada Merkur napusti period posle senke 1. juna, možda ćete se osećati spremnim da prihvatite čistu energiju dok se budete pripremali da Merkur uđe u Blizance 11. juna, gde će vas blagosloviti sjajem i inspiracijom.

 

 

  • Devica

 

Svesni ste da kada Merkur krene retrogradno, svet ima tendenciju da se raspadne. OK, to je bilo malo dramatično, ali znate koliko vas ovaj dosadni tranzit pogađa! Pošto je vaša vladajuća planeta Merkur, vi ste akutno svesni svega što planeta komunikacije namerava. Može vas odvesti nazad na mesta koja ste nekada posećivali ili putovali, jer se 21. aprila retrogradno stacionira u vašoj devetoj kući perspektiva i filozofija.

 

Možda vas čak vrati u određene knjige, teorije, učionice ili odmarališta. Ova retrogradnost vas podstiče da ponovo otkrijete istinu koju ste nekada znali, ali ste od tada zaboravili. Možda tražite dublji smisao u svom životu, a ova retrogradnost će vas inspirisati da pronađete značenje koje ste tražili. Međutim, možda ćete morati malo da se izgubite pre nego što se osetite pronađenim.

 

  • Škorpija

 

Škorpije, imali ste tako isceljujuću i introspektivnu godinu. Učili ste kako da uspostavite zdravu ravnotežu između "ja" i "mi" jer je severni čvor prolazio kroz vašu sedmu kuću partnerstva.

 

Međutim, ova retrogradnost će ubrzati proces tako što će vas primorati da ispitate ljude sa kojima delite svoj život na međuljudskom nivou. Merkur će 21. aprila stacionirati retrogradno u vašoj sedmoj kući saveznika i neprijatelja, što bi moglo dovesti do nesporazuma i sukoba, posebno ako još uvek postoji nerazjašnjena trauma iz prethodnih veza. Zaista, ova retrogradnost može vratiti bivšeg u vaš život (nadamo se uz izvinjenje).


Drama će početi da se smiruje 14. maja, a do trenutka kada Merkur izađe iz perioda posle senke 1. juna, imaćete mnogo bolju predstavu o tome gde se nalazite sa ljudima sa kojima ste odlučili da provedete život. Prerasli ste potrebu za dugotrajnim toksičnim vezama, tako da je vreme da podignete svoje standarde.

 

makonda-tracker