stelijum u ribama

Svi znakovi će se radovati! Mart & april donose ASTRO FENOMEN koji se dešava jednom u životu

0

Pripadnici svih znakova Zodijaka u periodu koji je pred nama više će se okrenuti svojim osećanjima i, umesto da previše razmišljaju, pustiti srce da ih vodi — i neće pogrešiti.

foto: Dzhulbee/Shutterstock
foto: Dzhulbee/Shutterstock

Ovogodišnja sezona Riba je još snažniji period kada je reč o emocionalnosti, empatiji i eteričnoj energiji. Nekoliko vrlo važnih planeta spaja se u carstvu Riba, zbog čega dolazi do magije kakva se dešava vrlo retko u martu i aprilu — štaviše, samo jednom u životu osoba može da iskusi ovaj fenomen!


Kada se grupa koju čine tri ili više planeta nađe u istom horoskopskom znaku istovremeno, to se u astrologiji naziva stelijum, a stelijum u Ribama u 2022. godini je tu da nam pomogne da uronimo u sopstvena osećanja i pojača fantazije.

 


Konkretno, u stelijum Riba biće uvučeni Sunce, Mesec, Merkur, Venera i Mars — sve "lične" planete, što znači da možemo da očekujemo da će pripadnici svih znakova plivati more emocija.


Sunce je ušlo u Ribe 18. februara, pridruživši se tako Jupiteru i Neptunu u ovom vrlo osetljivom znaku. Tako su osvetljena pitanja sentimentalnosti, duhovnosti i intuicije, ali se veruje da je prava sezona Riba u punoj snazi nastupila tek u martu, pod zracima mladog Meseca u Ribama 2. marta. To je pružilo odličnu priliku za povezivanje sa svojim unutrašnjim "ja" i manifestacijom najslađih želja.

 

Ribe, Horoskop, Horoskopski znak
foto: Shutterstock

Petog dana marta, dva dana posle nastupanja mladog Meseca, Sunce se povezuje s Jupiterom u Ribama prvi put od 2010. godine, što daje veliku mogućnost za kreativni rast i duhovnu ekspanziju. Zatim nekoliko dana kasnije, 9. marta, Merkur takođe ulazi u Ribe i sve ovo označava stelijum koji će pojačati intuitivnost. To znači da treba više da se oslonimo na "ono nešto" što nam iznutra poručuje šta da radimo i da će srce biti u pravu, kao i da ne moramo previše da promišljamo i budemo toliko oprezni kao inače.

 

Kada Sunce napusti Ribe 20. marta i započne vladavina Ovna, nakon toga će 27. marta i Merkur napustiti Ribe. Ova "zvezdana pauza" neće trajati tako dugo, pošto romantična Venera ulazi u Ribe 5. aprila. Za to vreme, bićemo osetljiviji u ljubavi, a imaćemo više saosećanja i, generalno, biti mnogo bolje povezani s ljudima koji nas okružuju, što otvara prilike da se ojačaju ljubavni, prijateljski i porodični odnosi.

 

Horoskop
foto: Ironika/Shutterstock

Zatim 12. aprila nastupa zenit stelijuma Riba, zbog moćne konjukcije između Jupitera i Neptuna, dva kosmička vladara Riba. To se nije dogodilo od 1856. godine i neće se ponoviti do 2188! U pitanju je vrlo redak astrološki događaj, koji se dešava jednom u životu, a zbog prisustva Venere, pogodan je period za prihvatanje novih početaka u ljubavi — novu vezu, veridbu, venčanje itd.


Dva danas kasnije, Mars, planeta akcije, pridružuje se Veneri, Jupiteru i Neptunu u Ribama, što stelijum čini još moćnijim. Kako je Mars u Ribama, bićemo skloniji da pustimo da vidimo kud nas nosi plima umesto da preduzmemo neku hitnu akciju, a na to kako ćemo juriti ciljeve uticaće pre svega osećanja.


Pošto su poslednji znak Zodijaka, Ribe predstavljaju transcedenciju i isceljenje, pa možemo da se osetimo povezanije sa svojom intuitivnom stranom. Odlično je vreme za one koji žele da se okušaju u bilo kom vidu spiritualizma i proricanja, kao i za usklađivanje sopstvene prirodne vibracije. Jednostavno — oslobodite se potrebe za kontrolom i pustite emocije da vas vode.

 

 

makonda-tracker