icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ASTRO

DEVICE SU PERFEKCIONISTI, VAGE MIRNE I POVUČENE: Horoskop nam otkriva kakve smo MAME!

Da li ste se pronašle u opisima svog znaka?

mama, majka, majčinstvo, beba
foto: Shutterstock

Lav

 

Lavica se najviše ponaša poput dece. Uživa u igri sa svojom decom i daruje im velikodušne poklone. Ona se, međutim, može suočiti s vlastitim potrebama i može postaviti vlastite probleme i potrebe pred svoju djecu. Duboko voli svoju djecu, ali može biti narcisoidna, misleći na svoju decu kao produžetak sebe. Čak bi i šarmirala učitelja svoga deteta.


Devica

 

Što god bilo slomljeno, mama Devica daće sve od sebe da to popravi, bilo da je u pitanju igračka ili slomljeno srce. Ima velika očekivanja za svoju decu, ali i dalje ih voli neopisivo, čak i kad je iznevere. Kraljica je multitaskinga kao roditelj, ona radi, volontira i još uvek održava vrlo čist i uredan dom. Želi da njena deca imaju disciplinu i da ne odustanu kada stvari postanu teške. No Devica je perfekcionista pa ponekad to teško može pasti deci.

 

Vaga

 

Vage su sjajne mame jer su tako uravnotežene i mirne. Podstiču harmoniju u kući i kad postoji razdor između braće i sestara, ona može videti svačiju perspektivu u svađi i pomoći u pronalaženju neutralnog tla. Mame Vage bi radije bile prijateljice nego roditelj. Najvažnije što mama Vaga uči svoju decu je kako deliti, kako osećati samilost prema drugima i kako biti dobar prijatelj.

 

Škorpija

 

Mame Škorpije su strašno intuitivne i često znaju što se događa sa njihovim detetom. Velike su pobornice odanosti, iskrenosti i zaštite, i sve dok njena deca govore istinu i paze na druge, ona je dobra. Pazite ako na bilo koji način uvredite njenu decu ili im stvorite problem jer će se ona boriti jače za svoju decu nego za sebe. Staviće potrebe svoje porodice iznad svojih i strastveno će ih braniti kad god oseti da im se preti.

 

Strelac

 

Mama Strelac ima ogromno srce. Vrlo verovatno počinje da putuje sa detetom u ranom dobu. U svoju decu unosi žeđ za znanjem i snažan osećaj nezavisnosti, kao i opaki smisao za humor. Strelci se zabavljaju sa mamama i ona zna da je detinjstvo kratko, pa želi da njena deca uživaju u svakom trenutku toga. Mama Strelca može biti impulsivna. Ona možda nema toliko pravila kao i mnoge druge mame, jer želi da njena deca budu vlastiti ljudi.

 

dete, dečak, Roditeljstvo, roditelji, Psihologija, psiholog, Vaspitavanje dece, vaspitanje
foto: Shutterstock

Jarac

 

Mama Jarac će se boriti do smrti za svoju decu. One su žestoko odane i uvek će se zalagati za njih. Te mame roditeljstvo shvataju vrlo ozbiljno. Za svoju decu žele dobru radnu etiku i da su disciplinovani i fokusirani. Možete biti sigurni da njena deca dobijaju novac, a zarađuju ga radeći i brinući se o braći i sestrama. To su najčešće mame koje rade i ponekad ih treba podsetiti da odvoje malo vremena za sebe, a ne da posvete svaki slobodni minut svojoj porodici.

 

Vodolija

 

Majke u znaku Vodolije imaju za cilj da budu verne sebi. Možda će podučavati svoju decu kod kuće, ali pobrinuće se da imaju i nastavu an kuće. Pobrinuće se da znaju važnost pomaganja drugima i da su njena deca svesna pitanja poput globalnog zagrevanja. Sigurno će podstaknuti maštu i eksperimentisanje kod svoje dece. Međutim, ona će imati vrlo malo strpljenja kada dete emocionalno "pukne" ili za bilo kakvu vrstu emocija. Možda treba da se podsetiti da ne može pretpostaviti da njena deca znaju da ih voli i da ih treba uveriti.

 

Ribe

 

Ribe podstiču decu na umjetnost i kreativnost. Deca majke Ribe biće osetljiva, maštovita i naučiće da tretiraju druge ljude sa ljubaznošću i saosećanjem. Mame Ribe pružiće ljubav, pomagaće drugima i pokazati svoj nezavistan duh. Majka Riba možda ne zna kako da nauči svoju decu da ostvare svoje snove, ali će im pružiti potpunu podršku dok oni pokušavaju sami da shvate svoje snove.