ASTRO

POČEO JE ZLOGLASNI RETROGRADNI MERKUR U ZNAKU RIBA: Sve znakove će do 28. marta pratiti MRAČNA ENERGIJA, ali neki će proći bolje nego ostali

0

Jeste li spremni za planetarni rolerkoster?

foto: Profimedia

 

Strelac

 

Klasičan način na koji se Strelac može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura je ignorisanje detalja i izbegavanje provere drugih, jer postoji osećaj da ‘znaju’ šta rade. Kada to ‘znanje’ dolazi iz intuicije ili unutrašnjeg osećaja, to može dovesti do sledećeg pozitivnog širenja.

 

Ali isto tako lako, ako ne dolazi iz ovog mesta, nego umesto toga dolazi iz prosuđivanja temeljenog na lažnoj pretpostavci, onda to može dovesti do poteškoća. Strelac često uviđa kako je njegov osećaj spoznaje netačan kada odluči da ignoriše proveru činjenica.


Jarac


Jarac se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura ako nastavi ‘stavljati kola ispred konja’. A onda konj gazi kola. To se može dogoditi kada sledi stav “cilj opravdava sredstva”, a posledice načina na koji je cilj postignut i njegov uticaj na moral se zanemaruje.

 

Prekomerno fokusiranje na pravila i ciljeve može dovesti do ignorisanja osećaja i entuzijazma svih uključenih, a to je na mnogo načina ‘konj’. Greške mogu uslediti kada se ljudi osećaju iskorišćeni ili kad osećaju da se ne odnosi dobro prema njima, ili ako Jarac stavlja po strani svoja osećanja ili najbolje interese. Tako može doći do grešaka i neočekivanih poteškoća koje možda nisu bile deo “plana”.

 

 

Vodolija

 

Postoji nekoliko stvari na koje Vodolija treba da pazi za vreme ciklusa retrogradnog Merkura. Često se radi o potrebi ponovnog uspostavljanja osećaja autonomije i slobode kada postoji osećaj da je uhvaćen, zarobljen, zadržan ili izazvan. Ako je reakcija na zaštitu slobode reaktivna, buntovna ili konfrontacijska, onda postoji rizik da se bolja odluka odbaci i da se važni detalji zanemare zbog razmene ili potrebe da se ponovo potvrdi volja.

 

Pogotovo na početku retrogradnog ciklusa važno je da ostane hladne glave i da se ponovo proveri je li odluka ili smer delovanja koristan ili ga treba ponovo pregledati i prilagoditi.

 

Ribe

 

Ribe imaju tendenciju prilagoditi se drugima i apsorbovagi njihove emocije, potrebe i negativne obrasce, što dovodi Ribe u opasnost da budu zbunjeniji i to zamagljuje njihovu svrhu. Zbog toga mogu prevideti detalje ili proveriti jesu li neke od njihovih odluka u njihovom najboljem interesu. Za Ribe je važno da se usklade sa svojim vlastitim duhom i osećajima kako bi zadržali jasnoću.


Takođe, mogu u ovom ciklusu izbegavati planiranje sa opipljivim koracima prema njegovoj realizaciji. Ribe veruju da će stvari ispasti dobro, ali tokom retrogradnog Merkura, ta vera može biti pogrešno postavljena.


 

makonda-tracker