ASTRO

POČEO JE ZLOGLASNI RETROGRADNI MERKUR U ZNAKU RIBA: Sve znakove će do 28. marta pratiti MRAČNA ENERGIJA, ali neki će proći bolje nego ostali

0

Jeste li spremni za planetarni rolerkoster?

 

foto: Profimedia

 

Lav

 

Lav se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura ako gaji potrebu da zasija, da ima veliku publiku. Kada Lav deluje iz ponosa ili potrebe da napravi veliki gest, on može prevideti posljedice. Na primer, možda će u skupom restoranu provući karticu, ali će zaboraviti kako to može uticati na njegovo stanje na računu, ili će biti preterano velikodušan kada se radi o njegovom slobodnom vremenu i tada će teško žonglirati sa obvezama u svom rasporedu i sa prioritetima.

 

Kada ga vodi ponos, Lav može biti izložen riziku da preuzme zadatke za koje mu nedostaje iskustva ili sposobnosti. Prekomerno samopouzdanje može ga navesti na rizik ili možda neće uvideti posledice njegovih izbora.

 

Devica

 

Merkur vlada Devicom i zbog toga je jako osjetljiva na retrogradni ciklus. Dva su ključna načina na koja se Devica namerava postaviti tokom ovog ciklusa. Jedan od načina je da razvijete tunel viziju vezano za zadatke, rezultate i obećanja. Na taj se način predviđaju bolja rešenja, jer se gube kreativna rešenja koja bi se otkrila u slučajnoj apsorpciji zadatka. Kao rezultat, očigledna ili prikladna rešenja ili izbori možda se previđaju.

 

Drugi način na koji se Devica može postaviti za vreme ciklusa retrogradnog Merkura jeste to što ne angažuje svoje poverenje i prihvatanje, ili se ne usklađuje ili ne sluša ceo problem, i umesto toga je vezana za popravljanje nečega, kada to možda nije najbolji ishod.

 

 

Vaga

 

Vaga ima tendenciju da se prekomerno usredsredi na potrebe i pažnju drugih i u tim okolnostima može zanemariti detalje koji se moraju uzeti u obzir. Ponekad se mogu zanemariti pojedinosti koje su važne jer možda postoji osećaj da ih drugi možda neće hteti čuti ili postoji kašnjenje i čekanje na ‘pravo’ vreme da ih se spomene.

 

Druga stvar koja se može u retrogradnom ciklusu dogoditi je odlaganje delovanja, nepreuzimanje inicijative ili izbegavanje sukoba, a time i rešavanje stvari koja može kasnije dovesti do poteškoća.

 

Škorpija

 

Škorpija se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura ako dopuste emocijama da ga ometaju ili ako ignorišu granice ili ono što drugi mogu vrednovati. To se može dogoditi kroz osvetu ili tajnovitost i može pokrenuti situacije u kojima drama odvlači odgovarajuću pažnju na resurse i detalje.

 

Važno je da Škorpija nauči kako se osloboditi i očistiti od emocionalnog prtljaga kako bi bio prisutniji i kako bi poštovao resurse kojima se može baviti ili ljude s kojima možda radi.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

makonda-tracker