ASTRO

POČEO JE ZLOGLASNI RETROGRADNI MERKUR U ZNAKU RIBA: Sve znakove će do 28. marta pratiti MRAČNA ENERGIJA, ali neki će proći bolje nego ostali

0

Jeste li spremni za planetarni rolerkoster?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Danas počinje novi ciklus retrogradnog Merkura. Kada je Merkur retrogradan u emocionalnom znaku Riba, možete se kladiti da vas čeka jedna divlja vožnja. Horoskop otkriva kako ćete da se nosite sa talasima, bez utapanja u emocionalnim vodama.

 

Sve počinje 5. marta i traje do 28. marta. Tokom tog vremena, Merkur putuje kroz dublje, mračnije delove naše duše i naše podsvesti kako bismo dobili nove uvide i otkrili zakopane istine.

 

Za to vreme moramo više verovati svojoj intuiciji i uskladiti se sa drugim osećanjima. Moramo se osloniti na naše osećanja i slušati poruke koje nam svemir šalje. Kad Merkur napokon ponovo počne da se kreće prema napred, često primećujemo da smo stekli nove uslove i razumeli stvari na dubljem nivou.

 

Ciklus retrogradnog Merkura je pravo vreme za introspekciju i vreme da postanete svesniji vlastitih obrazaca. Pogledajmo šta svaki znak Zodijaka može očekivati od ove promene.

 

Ovan

 

Ovan se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura kada počinje dopuštati drugima da ga definišu. Upravo kada se njegov fokus pomeri kao rezultat toga što drugi definišu njegov entuzijazam i reakcije, Ovan će najverovatnije reagovati tako što će tražiti nezavisnost kroz impulsivna delovanja i nepromišljene odluke, što će ga dovesti do nepažnje i grešaka.

 

Kada se izgubi nezavisnost ili samousmerena akcija, često je možete pokušati vratiti traženjem pažnje, sukobom, razdražljivošću, preteranom reaktivnošću; tada prestaje biti u dodiru sa osećajima i skriva se kada postaje povređen.

 

Bik

 

Bik se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura kada ne brine o svojim granicama, kada dopušta drugima da određuju njegovu vrednost i kada ne uspe da osigura potrebne korake za postizanje svojih ciljeva.

 

Prekomerno fokusiranje na spoljne vrednost ili spoljašnji oblik takođe dovodi do problema. To se može dogoditi, na primer, u procesu sticanja nečega ako ne brine za sitnice kao što su mala slova na ugovoru, uslovi, prodaja ili isporuka. Može se dogoditi i da se nešto postigne, što sami ne možemo priuštiti.

 

 

Blizanci

 

Budući da Merkur vlada Blizancima, postoji tendencija da se poveća osetljivost u retrogradnom ciklusu Merkura u područjima povezanim sa komunikacijom, lokalnim putovanjima i planiranjem.

 

Potrebno je proveravati tačnost činjenica ili mišljenja drugih, ne deliti činjenice prerano, pre nego što ih proverite. Takođe je važno prepoznati mišljenja koja se maskiraju kao činjenice, ali su zapravo projektovanja utemeljena na predrasudama i lažnim uverenjima.

 

Rak

 

Rak se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura ako živi u preteranoj zabrinutosti za osećaje drugih i ignoriše ono što oseća. Za Raka, važno je ne ignorisati utiske i osećaje koji bi mu mogli dati do znanja da je nešto isključeno, nejasno ili nije sasvim u redu.

 

Kada je fokus na drugima kroz negovanje ili preuzimanje odgovornosti za to kako se drugi osećaju, onda se važni saveti mogu zanemariti i mogu se prevideti pravi izbori.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker