crveni tepih

Dragan Mićanović , kao i uvek — šmeker: Slavni glumci na premijeri serije "Sablja" zaintrigirali Beograd

U centru Beograda održava se premijera serije "Sablja", kojoj su prisustvovala najveća imena iz sveta glume.

0
1 / 16 Foto: Stefan Stojanović

U centru Beograda održava se premijera serije "Sablja", u čijem centru zbivanja se našao događaj inspirisan istinitim događajima, a reč je o ubistvu tadašnjeg premijera Zorana Đinđića.

 

Serija se, takođe, bavi događajima pre 12. marta 2003. godine, kao i onima koji su usledili nakon ovog dana.

 

U glavnim ulogama gledaćemo Dragana Mićanovića kao premijera Zorana Đinđića, Milicu Gojković kao novinarku Danicu Mandić, Ljubomira Bandovića kao policajca Borisa Rakića i Lazara Tasića kao Uroša Ristića-Malog, a svi oni pojavili su se na crvenom tepihu, kao i Miloš Timotijević, Sergej Trifunović, Nenad Heraković i mnogi drugi.

 

Dragan Mićanović odigrao je ulogu Zorana Đinđića u novoj seriji Sablja
Dragan Mićanović odigrao je ulogu Zorana Đinđića u novoj seriji Sabljafoto: Stefan Stojanović

Publika je zaintrigirana i u iščekivanju momenta kada će moći da pogleda prvu epizodu ove dugoočekivane serije, a u galeriji pogledajte kako je izgledala premijera prve dve epizode za glumce i medije.

 

— Kroz osam epizoda, serija "Sablja" istražuje događaje iz naše recentne prošlosti — ubistvo premijera Zorana Đinđića i ulogu zemunskog klana i JSO u ovom atentatu. Istovremeno, prati likove premijera, političara, kriminalaca, pripadnika paravojnih jedinica, ali i fiktivne likove — mladu i ambicioznu televizijsku novinarku Danicu Mandić, policijskog inspektora Borisa Rakića (Ljubomir Bandović) angažovanog u istrazi i sitnog kriminalca unutar zemunskog klana Uroša Ristića, čija uloga u ovoj priči postaje sve složenija. Paralelno s pripremama, izvršenjem atentata i bekstvom "zemunaca", Danica i Boris, svako na svoj način, pokušavaju da dođu do odgovora na ključno pitanje: ko zaista stoji iza atentata na premijera — piše u najavi serije.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ZBOG TOGA SAM 5 MESECI BIO U ZATVORU! Lukas za Kurir pogovorio o akciji Sablja: Ovo je detalj koji mi je promenio ŽIVOT!

 

makonda-tracker