(FOTO)

ŠLJAŠTEĆE HALJINE, LJUBAVNE PRIČE + VELIKA IZNENAĐENJA: Pogledajte šta je obeležilo PRVO polufinalno veče Evrovizije

Počelo je takmičenje koje smo svi čekali, održalo se prvo polufinalno veče 65. takmičenja za najbolju pesmu Evrovizije! Ovog utorka 16 zemalja je probalo da se izbori za željeno mesto u finalu, a mnogi dele mišljenje da ovogodišnje takmičenje ima toliko konkuretnih pesama da dugo nije bilo jače i iščekivanije Evrovizije.

1
1 / 24 Foto: Profimedia

U ovom polufinalu učestvovale su sledeće zemlje: Litvanija, Slovenija, Rusija, Švedska, Australija, Severna Makedonija, Irska, Kipar, Norveška, Hrvatska, Belgija, Izrael, Rumunija, Azerbejdžan, Ukrajina i Malta.

 

Od neverovatnih kostima, plesnih koraka i koreografije, jakih vokala, dobrih pesama, stigli smo i do krajnjih rezultata sinoćnje večeri. Veliko iznenađenje za Evropu bilo je to što se nije plasirala Albina Grčić, Hrvatica koja se predstavila sa pesmom Tick Tock. Iako je važila za jednog od sigurnih izvođača koji će zauzeti mesto u velikom finalu, Albini, ipak, to nije pošlo za rukom, mada je njen nastup bio pohvaljen i bez greške.

 

Ipak, ima onih koji su izborili svoje mesto: Ukrajina, Norveška, Litvanija, Rusija, Kipar, Belgija, Izrael, Švedska, Azerbejdžan i Malta.

 

Veliku pažnju privlači ljubavna priča Tixa i Efendi, Norvežanina i Azerbejdžanke, koji su oboje uspeli da se plasiraju.

 

 

Zanimljivi Litvanci The Roop i njihova otkačena koreografija, atraktivna i seksepilna Elena sa Kipra, Ruskinja Manjiža sa pesmom koja nosi jaku poruku za borbene žene...

 

Pogledajte u galeriji kako je to izgledalo tokom nastupa i posle njih!

 

 

makonda-tracker