mtv vma 2024.

Roze moćni rendžer, gola mlada & more nostalgije: Najzapaženija izdanja slavnih na ceremoniji na kojoj je sve dozvoljeno

1

Dodela MTV VMA nagrada poznata je kao jedan od modno najzabavnijih događaja koji okupljaju poznate ličnosti, a one nisu razočarale ni ovog puta.

Tejlor Svift  na dodeli MTV VMA nagrada 2024.
Tejlor Svift na dodeli MTV VMA nagrada 2024.foto: Tammie Arroyo / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

Tradicionalna godišnja dodela MTV VMA nagrada održana je juče u Njujorku, a zanimljivo je da je ove godine odložena za dan, kako se ne bi pokopila s debatom Donalda Trampa i Kamale Haris u jeku predizborne kampanje za predsednika Amerike.

 

U svakom slučaju, u pitanju je bilo još jedno zabavno veče, u kom je domaćica bila reperka Megan Di Stalion, a nastupali su se Kamila Kabeljo, Čapel Roun, Glorila, Ro Alehandro, Leni Kravic i Sabrina Karpenter.


Što se tiče nagrada, šampionka je bila Tejlor Svift sa osvojenih 7 priznanja, a bila je nominovana u čak 12 kategorija. Takođe, ona je prva umetnica u istoriji koja je osvojila nagradu za spot godine pet puta. Po dve nagrade dobili su Eminem, Tajla i Megan Di Stalion, a među ostalim dobitnicima su SZA, Arijana Grande, Bili Ajliš, Sabrina Karpenter...


Moda na MTV VMA nagradama 2024.


Kada je reč o stilu za crveni tepih na ovom događaju, dodela MTV VMA nagrada ima reputaciju kao odlično mesto za neobične kreacije i kombinacije još od 1984, kada je Madona izvela "Like A Virgin" u venčanici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MTV (@mtv)

 

Tako je nekoliko zvezda nosilo izdanja za koja se veruje da su omaž čuvenom Madoninom stajlingu, uključujući Adison Rej i Anitu, dok je Sabrina Karpenter odabrala vintage haljinu brenda Bob Mackie koju je madona 1991. nosila na dodeli Oskara.

 

U galeriji pogledajte najzapaženija izdanja.

1 / 9 Foto: Tammie Arroyo / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bilo je još nekoliko modnih povrataka i nostalgije, poput Holsine haljine iz arhiva modne kuće Versace koju je 1996. nosila Elizabet Harli, dok je Glorila imala frizuru inspirisanu pokojnom Lisom Lopes. Tejlor Svift podsetila je sve za stil Kler Horovic iz serije "Clueless" u Diorovoj kreaciji sa žutim kariranim dezenom, dok je autfit Lil Nas Iksa mnoge podsetio na pink moćnog rendžera.


Bilo je tu i gotike, mnogo proreza, čipke... i zabave, kako to uvek biva s ovom ceremonijom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Nije postojao You Tube, MTV, ali smo VOLELI PLES"

 

makonda-tracker