• <b> Katrin Danev 1966. </b>  – <i> Yves Saint Laurent </i> 
Muza mnogih dizajnera, francuska glumica Katrin Danev ipak je bila najveća inspiracija Ivu San Loranu, koji je za nju napravio nestvarnu svetlucavu i prugastu kolumn haljinu za Kanski festival.
  • <b> Princeza Dajana 1987. </b>  – <i> Catherine Walker</i> 
Ako postoji savršen primer toga kako treba da izgleda kanski glamur, to je definitivno kreacija u kojoj se pojavila princeza od Velsa.
  • <b> Madona 1991. </b>  – <i> Jean Paul Gaultier </i> 
Tokom svoje turneje Blond Ambition devedesetih, Madona je skinula prugasto odelo da bi pokazala svoj neobični grudnjak oštrih vrhova, a to je ponovila u Kanu 1991, kada je skinula pink ogrtač od tafta. Nije otkrila samo njega, već i gaćice visokog struka i podvezice, što je izazvalo opšti šok, ali, hej, to je Madona – ona je rođena da krši norme!
  • <b> Šeron Stoun 1995. </b>  – <i> Valentino </i> 
Četiri godine posle Madone, zvezda "Niskih strasti" ponovila je njen trik: razgrnula je elegantnu damsku haljinu i pokaala donji deo svog bodija – tzv. vruće pantalone.
  • <b> Kejt Mos 1998. </b>  – <i> Jean Dessès </i> 
Vintidž kraljica Kejt Mos izgledala je božansveno u haljini iz pedesetih, arhivskog komada sa nojevim perjem, dok je šetala pored tadašnjeg dečka Džonija Depa.
  • <b> Naomi Kembell 2010. </b>  – <i> Roberto Cavalli </i> 
Toaleta rađena po meri pravi je sinonim za eleganciju i glamur, savršeno ističe sekspil britanske manekenke, a boja je čist luksuz.
  • <b> Rijana 2017. </b>  – <i> Dior </i> 
Bele haljine i venčanice na crvenom tepihu imaju da budu pomalo preterane i ne toliko festivalske, ali je bela haute couture kreacija koju je nosila barbadoska pevačica pravo remek-delo!
  • <b> Prijanka Čopra 2019. </b>  – <i> Georges Hobeika </i> 
Pepeljuga je oživela na Kanskom festivalu 2019. i stigla nam sa stranica knjige bajki u liku nekadašnje Mis sveta Prijanke Čopre! Asimetrični slojevi tila, balski kroj, zalizana kosa... Sve je bilo savršeno!
  • <b> Džema Čen 2021. </b>  – <i> Oscar de la Renta </i> 
Rađena specijalno za nju, ova predivna toaleta sastoji se od niza prišivenih zlatnih cvetova, što je novi način da se interpretira tzv. gola haljina.
  • <b> Bela Hadid 2021. </b>  – <i> Schiaparelli </i> 
Remek-delo iz mašte Danijela Rouzberija odlično pokazuje da je za najveća umetnička dela u modi važno i ko ih nosi. Pitanje je kako bi bilo ko drugi izgledao u nesvakidašnjoj crnoj toaleti koja naglašava ramena i ima okrugli izrez koji seže malo iznad pupka, ali Bela Hadid je ovo u kombinaciji sa raskošnom ogrlicom koja je inspirisana anatomijom pluća ponela božanstveno.

Jesu li ovo najlepše haljine u istoriji Kanskog festivala? Ledi Di damski, Katrin Danev kao boginja, a Bela – remek-delo