Jednostavan recept za popularne božićne kolačiće i medenjake koji mirišu na cimet, a evo kako izgleda kraljevska glazura kojom možete da ih ukrasite
Novogodišnj i božićni praznici nam pružaju mogućnost da provedemo više vremena sa svojom porodicom i da uživamo s njima u laganijem tempu i svakodnevnim aktivnostima.
Kada sve odiše toplinom i prazničnom euforijom oko kićenja jelke i poklona koji treba da stignu od Deda Mraza, mališani posebno uživaju kada sa svojim mamama prave takozvane božićne keksiće.
Božićni kolačići i medenjaci su savršeno hrskavi i mekani, a najbolje je što će vaši mališani biti presrećni da mogu sa vama da naprave kolače i da biraju modle od kojih će ih napraviti.
Pred vama je jednostavan, a predivan recept za božićne keksiće koji su gotovi za 5 minuta:
Sastojci:
- 300 gr brašna
- 70 gr smeđeg šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica muskatnog oraščića
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1 kašičica sode bikarbone
- 120 gr maslaca
- 100 gr meda
- 1 jaje
Priprema:
Umutite maslac i šećer sa jajetom, pa dodajete suve sastojke. Stavite testo u kesu, pa u frižider i ostavite da odmori sat vremena.
Nakon toga, testo istanjite i pravite medenjake.
Pečete 7,8 minuta na 180 stepeni.
Ako želite mekše, onda pečete 5 minuta.
Ako želite da ukrasite keksiće, to možete da uradite kraljevskom glazurom.
Pomešajte 1 belance, 200 gr šećera u prahu i 2 kašičice limunovog soka, a po želji dodajte i boje. Time ukrašavajte medenjake po želji.
BONUS VIDEO
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač