recepti poznatih

Đavolja jaja po receptu Opre Vinfri: Interesantno predjelo spremno za tili čas, mami na još i osvaja na prvi zalogaj

Napunite jaja na ovaj način i nećete zažaliti.

Đavolja jaja po receptu Opre Vinfrifoto: Shutterstock/Elena Veselova

Voditeljka Opra Vinfri napisala je kuvar pod nazivom "Hrana, zdravlje i sreća: 115 praktičnih recepata za odlične obroke i bolji život", a jedan od recepata je bio i za ukusno predjelo.

 

Punjena jaja nazvana i đavolja se prave veoma lako i mogu da potraju i do dva dana. 

 


Sastojci:

 

  • 12 velikih jaja
  • 3 kašike majoneza
  • 2 kašike senfa
  • 1 kašika rendanog kiselog krastavca
  • 1 kašičica vorčester sosa
  • 1 kašičica soka od limuna
  • 1 kašičica sosa od rena
  • 1 kašičic tabasko sosa
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • so, slatka paprika
  • so i sveže mleveni biber


Priprema:

 

Jaja tvrdo skuvajte, pa ih presecite na pola.

 

Izvadite žumanca i stavite ih u posudu, pa dodajte sve ostale sastojke i dobro umešajte.

 

Stavljajte kašikom u belanca i pospite peršunom i mlevenm slatkom paprikom.

 

Stavite u frižider na sat vremena.

 

Poslužite hladno.

 

BONUS VIDEO

ZA OVA JAJA SE TVRDI DA SU NAJTVRĐA! Kurir televizija otkrila tajne ukrašavanja i kuvanja jaja koja MORATE DA ZNATE