recept

Ovaj doručak princ Hari sprema Megan za tri minuta: Odličan je za zdravlje mozga i vojvotkinja ga obožava

0

Uz tost od integralnog kiselog testa ili malo avokada, kajgana postaje savršena, idealan obrok za početak dana

HARI SE UVEK TRUDI DA UGODI SVOJOJ SUPRUZI
HARI SE UVEK TRUDI DA UGODI SVOJOJ SUPRUZI foto: BBC / Ferrari / Profimedia

Iako princ Hari nije poznat po kulinarskom umeću, iznenadićete se kad čujete da je tokom godina savladao nekoliko jela – i to prilično dobro. Dok je Megan Markl glavna kuvarica u njihovom domu, vojvoda od Saseksa zna da pripremi ukusan obrok, naročito kada je doručak u pitanju.

 

U svojoj novoj Netfliks emisiji With Love, Megan, koja je startovala u martu, Megan je otkrila kako izgleda raspodela uloga kada je kuvanje u pitanju.

 

U jednoj epizodi, dok kuva u društvu svojih prijateljica – Keli Maki Zajfen i glumice Abigejl Spenser, koja s Megan deli rođendan – vojvotkinja je spomenula muža i pohvalila ga:

KAJGANA JE NUTRITIVNO BOGAT OBROK
KAJGANA JE NUTRITIVNO BOGAT OBROK foto: Shutterstock / Karl Allgaeuer

–  Pre neki dan je napravio savršena kajgana jaja – rekla je uz osmeh.

 

Iako deluju jednostavno, kajgana može da bude iznenađujuće zahtevna – večno pitanje je da li ih treba praviti brzo na visokoj temperaturi ili polako na tihoj vatri. Ako se odlučite za bržu varijantu, ceo doručak može biti gotov za manje od tri minuta! Bez obzira na metodu, činjenica da ih je Hari „usavršio“ svakako je iznenađenje.

 

Kajgana je nutritivno bogat doručak

 

Hari često priprema kajganu za Megan i njihovo dvoje dece – princa Arčija i princezu Lilibet – a stručnjaci tvrde da je to mnogo zdraviji doručak nego što mnogi misle.

MEGAN TAKOĐE UŽIVA U PRIPREMI OBROKA ZA PORODICU
MEGAN TAKOĐE UŽIVA U PRIPREMI OBROKA ZA PORODICU foto: Instagram / meghan

Fej Džejms, glavna urednica magazina HELLO! i ovlašćeni nutricionista, objašnjava da kajgana donosi niz benefita za zdravlje.

 

–  Kajgana jaja su izuzetno hranljiva. Predstavljaju odličan izvor kompletnih proteina – sadrže svih devet esencijalnih aminokiselina –  kaže ona.

 

–  Bogata su vitaminima B grupe, holinom, vitaminom D i zdravim mastima, što sve zajedno podržava rad mozga, nivo energije i funkciju hormona.

KAJGANU SPREMITE S MALO ULJA I POVRĆEM I DOBIĆETE KOMPLETAN  I UKUSAN OBROK
KAJGANU SPREMITE S MALO ULJA I POVRĆEM I DOBIĆETE KOMPLETAN I UKUSAN OBROKfoto: Shutterstock

Kako ne pokvariti zdrav doručak

 

Ipak, Fej upozorava da način pripreme može značajno uticati na kvalitet obroka.

 

–  Važno je ne preterivati s puterom ili pavlakom – savetuje ona.

 

–  Najbolje je pripremiti jaja lagano u nelepljivom tiganju, uz kap maslinovog ulja ili mali komadić putera.

 

Dodaje da možete pojačati hranljivu vrednost jela uz dodatak svežih začinskih biljaka, spanaća ili paradajza.

 

Bonus video:

Princ Hari je licemeran ili glup?

 

makonda-tracker