Ako dodate samo jedan sastojak dobijate salatu koja nema konkurenciju
Na svakoj trpezi, bila ona slavska ili porodična, svečana ili za svaki dan, obavezna je neka sveža salata, a ova od kupusa se oduvek podrazumevala.
Jedan od razloga je to što je kupus jeftin, druga što osvežava, pa je savršen uz meso, ribu, ali i kao samostalan odnos ako mu samo dodate jaja ili neku drugu hranljivu namirnicu.
Ipak, ovo nije recept za klasičnu kupus salatu. Ovo je verzija koje je kremasta i zastitna i što je najvažnije oduševljava već na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 600 g svežeg kupusa
- 3 kuvana jajeta
- 300 g kačkavalja
- 1 mladi luk
- 4 čena belog luka
- 3 kašike majoneza
- so, biber (začini po ukusu)
Priprema:
Kupus očistite, pa izrendajte na sitno rende. Posolite i zatim mu dodajte kuvana jaja koja takođe možete izrendati ili iseći na sitnije kockice. Zatim dodajte i kačkavalj.
Mladi i beli luk iseckajte, sve pomešajte, pa začinite, dodajte i majonez.
Dekorišite po želji i ohlađenu iz frižidera poslužite gostima.

